HZZO POSLAO DRAMATIČAN APEL: Pod ‘njihovim’ okriljem prevaren velik broj građana!

HZZO UPOZORAVA GRAĐANE: Ne nasjedajte na prevare lažnih predstavnika iz nepostojeće klinike
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zagrebom u posljednje vrijeme hara sve više lopova i prevaranata, a prema izvještajima Policijske uprave zagrebačke izgleda da je ljeto vrhunac sezone kriminala. Žrtve su najčešće stariji građani, a u velikom broju slučajeva prevaranti se predstavljaju kao službene osobe te pokušavaju prodati neki proizvod ili uslugu.

Jedna od institucija koju prevaranti sve češće koriste kako bi otuđili novac od svojih žrtava je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Stoga su iz HZZO-a poslali upozorenje građanima da ne nasjedaju da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao njihovi djelatnici.

Kažu da oni uglavnom starijim osoba nude usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na njihovim kućnim adresama. Najnovija žrtva prevare jedna je njihova osiguranica kojoj se osoba na telefon lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a te joj pokušala prodati “pojas za kralježnicu”.

Iz ove ustanove kažu da su u proteklih nekoliko godina više puta zaprimili dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

“Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji”, upozorili su.


Komentari

loading...