HTZ dijeli milijune za promociju u turizmu: Evo kako i vi možete do novca

Foto: Pixabay

Hrvatska turistička zajednica objavila je javni poziv subjektima privatnog i javnog sektora za udruženo oglašavanje u promotivnim kampanjama za 2020. godinu. Konkretnije, ukoliko se bavite turizmom kao iznajmljivač, hotel, turistička agencija, marina (…), to znači da se možete prijaviti za HTZ-ovu potporu za oglašavanje za 2020. godinu!

Kako i kome se sredstava dodjeljuju?

Sredstva se dodjeljuju u tri modela: jedan je za udruženo destinacijsko oglašavanje sustava turističkih zajednica, drugi za suradnju sa subjektima-nositeljima ponude u destinaciji, dok je treći model udruženo oglašavanje ponude nautičkog turizma koje provodi HTZ sa subjektima koji planiraju marketinške kampanje.

Sredstva se dodjeljuju u tri modela:

  • Model 1: Turističke zajednice
  • Model 2: Smještajni objekti odnosno hoteli, hosteli, iznajmljivači, kampovi, turističke agencije i nositelji ostalih oblika turističke ponude destinacije
  • Model 3: Marine i pružatelji usluga u nautičkom turizmu

Što to znači za mene?

Ukoliko želite produljiti sezonu, nezaobilazno ste razmišljali o investiciji u oglašavanje – a ovim putem možete se, u suradnji sa Turističkom zajednicom  svoje županije, prijaviti za dodjelu sredstava za sufinanciranje oglašavanja vaše turističke ponude!

Ukoliko ste privatni iznajmljivač, hotel ili turistička agencija ili neki drugi oblik nositelja smještajne ponude, zanima vas Model 2 , a ukupna potpora koju možete ostvariti je maksimalno 50% iznosa ciljanog oglašavanja ili 70% ako ste na kontinentu. (Opće uvjete i načine prijave pogledajte na linku Javnog poziva HTZ-a)

Koji su kanali oglašavanja prihvatljivi?

Svoju turističku ponudu u obliku promotivne kampanje možete oglašavati putem online i offline kanala, a prihvatljivoi je sufinanciranje:

  • Online oglašavanja (npr Google display i tekstualno oglašavanje)
  • Oglašavanja na društvenim mrežama
  • Oglašavanja u tiskanim medijima
  • Vanjsko oglašavanje (plakati i drugi oglasi na javnim mjestima)
  • Oglašavanje na televiziji i radiju

Treba napomenuti da agencijske naknade ne mogu biti sufinancirate te ga plaćate odvojeno.

Kako se prijaviti?

Prije svega, trebate se javiti Turističkoj zajednici svoje županije i s njima dogovoriti budžet kojeg vam mogu sufinancirati. Nakon dogovora i prikupljanja potrebnih informacija,  za potporu se prijavljujete ispunjavanjem potrebne dokumentacije i osnovnog dokumenta – media plana s detaljnim objašnjenjem Zakupa medijskog prostora (gdje se oglašavate, kojim kanalima, što ćete oglašavati, kada i u kojem iznosu).

Trebate pomoć oko oglašavanja? Logobox će sve odraditi umjesto vas!

Ako ste zainteresirani za ovu sjajnu ponudu HTZ-a, a ne znate odakle krenuti, mi imamo rješenje.

LOGOBOX agencija ima dugogodišnje iskustvo u digitalnom i offline oglašavanju, kao i osmišljavanju i provođenju promotivnih kampanja i rado ćemo vam pomoći kako u popunjavanju potrebnog media plana, tako i s procesom prijave – i to BESPLATNO!

Kontaktirajte nas i rado ćemo vam pomoći sa svim informacijama.

Požurite, rok za slanje prijave je 27.09.2019.!

Za detaljne informacije o Javnom pozivu pogledajte: https://htz.hr/hr-HR/projekti-i-potpore/udruzeno-oglasavanje


Komentari