Hrvatskoj se sprema nova recesija? Stručnjak smatra da smo ranjiviji nego 2007. godine

Screenshot / N1

Ekonomski stručnjak i financijski savjetnik Andrej Grubišić gostovao je jutros na N1 Televiziji te komentirao vijesti o mogućoj recesiji u Europi, ali i Hrvatskoj.

“Ako pitate 100 ekonomista da prognoziraju nečiji rast, odgovori mogu biti i slični i totalno različiti. No ako pitate hoće li doći do recesije, svi će reći da je sigurno da hoće, samo je pitanje kada“, rekao je Grubišić dodajući kako je nepobitna činjenica da se ekonomija kreće u ciklusima.

On smatra da će do recesije doći u naredne dvije godine te da će Hrvatska biti u velikim problemima.

“Hrvatska ima jako veliki javni sektor, i nema naznake da će se išta promijeniti. U slučaju recesije imat ćemo privatni sektor izmoren od recesije i poreznih davanja… što će donijeti velike probleme svima”, dodao je.

On smatra da je Hrvatska sada ranjivija puno više nego 2007. godine.


“Ne dvojima da će recesija doći. No sad smo ranjiviji nego 2007. godine. Država je veća nego što je bila, fali nam privatne inicijative i privatno poduzetništvo… Približavamo se granici da će oko 70 posto hrvatske populacije ovisiti o tome što će mu dati država. To nije socijalizam, ali podsjeća na socijalizam u nekim elementima”, rekao je Grubišić, prenosi Index.

Komentari

loading...