ZORAN VAKULA NAJAVIO TEMPERATURNI ŠOK: Slijedi rekordnih devet dana!

Facebook

Razdoblje od 30. ožujka do 7. travnja u većini će Hrvatske biti jedno od najtoplijih u povijesti mjerenja ovog dijela godine.

Današnji dan bit će rekordan po visini temperature za ovaj dio godine, a isto vrijedi i za ovaj tjedan, piše Vakula u Meteo kutku HRT-a.

Razdoblje od 30. ožujka do 7. travnja u većini će Hrvatske biti jedno od najtoplijih u povijesti mjerenja ovog dijela godine, pri čemu će srednja najviša temperatura zraka tih 9 dana vrlo vjerojatno ponegdje biti i rekordno visoka, kaže Vakula te dodaje kako bi to nekima moglo donijeti i zdravstvene nevolje.

Naime, jučerašnji je dan bio najtopliji ove godine u većini kopnene Hrvatske, uz najvišu temperaturu zraka uglavnom višu od 20 stupnjeva, ne samo u istočnim krajevima, gdje je izmjereno najčešće 25-26 stupnjeva, nego i ponegdje u gorskom području, primjerice u Gospiću. I u mjestima na moru temperatura zraka jučer bila blizu 20, u Pločama i točno 20, a u Šibeniku i 21 stupanj Celzijev.

Najčešća temperatura zraka bit će 20 stupnjeva, u nizinskim krajevima unutrašnjosti i oko 25 stupnjeva. DHMZ upozorava na mjestimične olujne udare, brzine i oko 160 km/h na srednjem i južnom dijelu prijepodne i u rano poslijepodne. Sutra će u sjevernim krajevima unutrašnjosti biti nešto svježije, ali i dalje relativno toplo. U južnijim krajevima i posebice na Jadranu, još toplije nego danas, pri čemu će jugo oslabjeti, većinom čak prolazno i prestati.

Od nedjelje ponovno posvuda toplije pa će sredinom sljedećega tjedna najčešća najviša temperatura zraka u većini kopnene Hrvatske, a i u nekim mjestima blizu mora, vrlo vjerojatno biti čak oko 25 stupnjeva Celzijevih.


Komentari