ZORAN MILANOVIĆ: ‘Hvala svima!’ HDZ: ‘Čekamo dijasporu!’

Facebook

Prve neslužbene rezultate Državno izborno povjerenstvo objavit će u 22 sata.

”Hvala svima što ste izašli na izbore i iskazali nam povjerenje. Hvala i promatračima, volonterima te svima koji su dali svoj doprinos na ovim izborima. Zajedno pratimo rezultate večeras!”, komentirao je Zoran Milanović na Facebook profilu prve rezultate izbornih anketa.

Naime, one su potvrdile su da nas očekuju najneizvjesniji izbori u povijesti. Po njima, i SDP-ova koalicija Hrvatska raste i HDZ-ova Domoljubna koalicija osvajaju 56 saborskih mandata. Kao treća snaga u hrvatskoj politici bez sumnje postaje MOST koji osvaja 18 mandata. Živi zid i IDS imat će tri zastupnika, dok bi HDSSB-u i Bandić Milan 365 trebala pripasti dva mandata, prenosi RTL.

Prve neslužbene rezultate Državno izborno povjerenstvo objavit će u 22 sata. Prema najavi iz Ureda Predsjednice Republike ona će se obratiti javnosti nekoliko minuta poslije ponoći nakon što Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin održi službenu konferenciju za novinare.

IZ HDZ-a ne vjeruju anketama 

U stožeru Domoljubne koalicije raspoloženje je također dobro, sigurni su da konačni rezultati donose pobjedu.

”Kažem da su izlazne ankete jedna stvar, a konačni rezultati druga stvar. Očekujemo bolji rezultat, apsolutno! Naši birači nisu skloni anketama, ali i prošlost je pokazala da se može pogriješiti za devet mjesta i ako ih pribrojite ovdje, jasno je tko je pobjednik”rekao je potpredsjednik Sabora i član HDZ-a Željko Reiner. Slično misli i HDZ-ov Miro Kovač.

Mi očekujemo s dijasporom dovoljno za komfornu pobjedu. Očekujemo pobjedu u zemlji i još jaču pobjedu s tri mandata iz dijaspore. Pričekat ćemo prvo rezultate izbora, a potom ćemo razgovarati s potencijalnim partnerima. Dobro se osjećamo i očekujemo pobjedu.”, rekao je Kovač.

PRVE IZLAZNE ANKETE! DIJASPORA ODLUČUJE POBJEDNIKA, SDP i HDZ izjednačeni!

KRŠENJE IZBORNE ŠUTNJE! Poruke građanima pristizale tijekom cijelog dana (FOTO)

MOST: ”Sačekajmo finalne rezultate”

”Mi iskreno želimo biti reforme, ako netko bude pristao na reforme koje MOST traži jedino tako možemo razgovarati. Nema koalicije. Na komentar iz HDZ-a da na kraju neće imati tih 18 mandata rekao je da neće s 18 doći na nula, ali možda hoće na 20. Dodao je da su iz HDZ-a već vodili dosta ružnu kampanju, pogotovo protiv lidera MOST-a Bože Petrova. Sačekajmo finalne rezultate”poručio je Ivan Kovačić iz MOST-a.


Komentari