Zbog višemjesečne boli predsjednica mora na fizikalnu terapiju

Niz liječnika je postavljao dijagnozu.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović morat će na intenzivnu fizikalnu terapiju zbog višemjesečne boli u vratnoj kralježnici.

Bol se predsjednici širi iz vratne kralježnice duž desne ruke, a već neko vrijeme ima problema i s bolovima u donjem dijelu kralježnice. Niz liječnika s Rebra pozvan je kako bi predsjednici postavili dijagnozu, a među njima su bili otropedi, neurolozi i drugi. Napravljen je i MR kralježnice i ramena, te je ustanovljeno da je uzrok bolova hernija diska u vratnom dijelu kralježnice, ali i manja hernija u donjem dijelu kralježnice.

Tim liječnika odlučio je da nema potrebe za neurokirurškim liječenjem, već da predsjednica mora dva tjedan na intenzivnu fizikalnu terapiju. Ukoliko bude potrebno, primijenit će se i farmakoterapija zbog smanjivanja boli. Liječnici su od predsjednice zatražili i da štedi kralježnicu, odnosno da što manje sjedi i da se što manje vozi u automobilu.

Ček 80 posto ljudi susretne se s ovakvim tegobama tijekom života, a predsjednica s terapijama kreće u ponedjeljak, ali ipak neće propustiti Dubrovnik forum koji je zakazan 30. lipnja, piše N1.


Komentari