PRAVA DRAMA NA HRT-u! ‘BRZA EGZEKUCIJA’: Poznata TV voditeljica broji svoje posljednje dane?!

Igor Kralj/PIXSELL

Novo vodstvo javne televizije do sada je smijenilo preko 70 zaposlenika.

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske ističu kako su najave “prisavske metle” uspješno odrađene te da se na javnoj televiziji provodi cenzura kao i vidljivi brojni programski propusti.

”Javnost i nadležne institucije želimo ovim putem upozoriti na zabrinjavajuće stanje na HRT-u. U skladu s izjavama vladajućih, koji su još kao oporba najavljivali da će na HRT-u ‘raditi metla’ kad oni dođu na vlast, te su otvoreno pozivali na smjene na javnom servisu, potvrđujemo da je ta zadaća uspješno obavljena”, poručuju iz Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske ističući kako se dogodila “brza egzekucija” u kojoj je pometeno gotovo 70 rukovoditelja, urednika, novinara, redatelja, snimatelja, inženjera, pravnika.

U HND-u i SNH upozoravaju kako nije poznato po kojim se kriterijima popunjavaju upražnjena mjesta i jesu li ona u skladu s propisima te osuđuju otkaz kolegi Saši Kosanoviću i Ivici Štoriću i traže odgovor na pitanje o smjeni Deana Šoše i Edija Škovrlja.

”Tražimo hitno formiranje Radničkog vijeća, koje će savjetovanjem, suodlučivanjem ili pregovorima, promicati i štiti interese zaposlenika kod poslodavca, a ne da u zamjenu za Radničko vijeće, kao prethodnih godina, to radi Koordinacija sindikata. Ukazujemo i na potrebu hitnog raspisivanja i provođenja izbora za člana Programskog vijeća iz redova zaposlenika, ispražnjeno ostavkom Joze Barišića, a nakon što je imenovan na funkciju v.d. ravnatelja PJ Program.

Od vladajućih zahtijevamo da stvore klimu i zakonske uvjete kako bi HRT konačno postao vrhunski profesionalan javni servisa na dobrobit svih građana, a ne izvršitelj naloga bilo koje vladajuće političke garniture”, stoji u priopćenju spomenutih novinarskih udruženja.

>>> ČISTKA NA HRT-u JOŠ UVIJEK TRAJE: Ugledni reporter dobio otkaz, razlog dosta čudan (FOTO)

Nezapamćena HRT-ova blamaža 

Novinarske strukovne organizacije također upozoravaju i na veliki propust objave netočne vijesti o smrti poznatog sudionika TV kvizova Mirka Miočića ili pak emisije u kojoj je kolega Damir Matković, pozvan kao gost, postao voditelj višesatnog programa uživo, a da ga o tome nitko nije obavijestio.

Od HRT-a, između ostalog, traže javnu zaštitu voditeljice Daniele Trbović koja je zajedno s timom emisije ”Bez veze” urednice Maje Tokić, zadnjih mjeseci na pojedinim web portalima izložena nedopustivim napadima i osobnim uvredama, koji su prerasli u govor mržnje.

 Tomislav Miletic/PIXSELL
Tomislav Miletic/PIXSELL

Šprajc nedavno ismijao Kovačića

Nakon što su se na HRT-u dogodile velike rošade pa su tako smijenje Maja Sever s mjesta voditeljice redakcije Hrvatske uživo, Mirna Zidarić s mjesta urednice sporta u Dnevniku 2 te Tatjana Munižaba s mjesta urednice Dnevnika 3, čistka na HRT-u se nastavlja pa je tako, između ostalog, ukinuta i legendarna emisija Montirani proces.

Cijelu situaciju komentirao je urednik i voditelj RTL Direkta te bivši HRT-ovac, Zoran Šprajc čija je medijska kuća u posljednjih mjesec dana dovela dva velika i jaka imena: Danku Derifaj i Mirjanu Hrgu.

 >>> POZNATI HRT-ov VODITELJ RASPALIO DRUŠTVENE MREŽE: Objavio ovu fotku pa razljutio dio javnosti! (FOTO)

>>> NI ZA OVU VODITELJICU NEMA VIŠE MJESTA NA HRT-u? ‘Valja znati kad je zabavi kraj’

>>> NEVIĐENA SRAMOTA NA HRT-u: O akciji ‘Bljesak’ sve čitao sa šalabahtera, voditeljica šokirana!


Komentari