ZASLUŽENO! Hrvatska proglašena najboljom svjetskom destinacijom 2016.

Instagram

Lijepa naša ponovno niže pohvale iz inozemstva!

Prvo mjesto, između 17 atraktivnih destinacija na svijetu koje bi svaki putnik trebao posjetiti, prema anketi turističkog portala Travel and Leisure, zauzela je upravo naša zemlja.

Portal je prošlog tjedna objavio anketu za naj destinaciju 2016. godine. Rezultati su donijeli sjajne vijesti za Hrvatsku. 

Naime, Hrvatska je tako dobila čak 28 % glasova čitatelja uglednog portala, dok je na drugom mjestu Portugal s 24 %, a treći je Pittsburgh, prenosi Punkufer.

“S fantastičnom hranom i vinom, obiljem povijesnih lokaliteta, i bijelim plažama, Hrvatska ima ponešto za svakog putnika“, tvrde urednici portala. Također upozoravaju da je Lijepa naša postala iznimno popularna nakon što se u njoj počela snimati megapopularna serija Igre prijestolja, a svim zainteresiranima savjetuju da obavezno posjete gradove Dubrovnik, Split i Šibenik.

>>>MJESTO IZ SNOVA! Strani mediji Zagreb prozvali ‘savršenim gradom za započinjanje novog života u Europi’

Europski i američki prijedlozi

Od europskih prijedloga našli su se i Mallorca, talijanski otok Ischia, svevremenski Pariz, zapanjujući Island te Portugal, koji je gotovo čitavo vrijeme trajanja ankete bio u vodstvu.

Među uredničkim prijedlozima našla se Kanada, Havaji, glavni grad Sjedinjenih Američkih Država i američki nacionalni parkovi.

Ljubitelji tematskih parkova svakako bi trebali posjetiti Orlando na Floridi, a portal preporučuje i američki grad Pittsburg, koji posljednjih godina doživljava apsolutnu revitalizaciju među osobama mlađim od 35 godina.

Na koncu čitatelji su mogli glasati i za tajanstveni Mexico City te Rio de Janeiro, prekrasni Novi Zeland, te egzotični Singapur i Južnu Koreju.

Komentari

Komentari

loading...