ZASAD NEMA GUŽVI: Prometnice su prohodne, a vremenski uvjeti povoljni

www.geograph.org.uk

Povodom Dana domovinske zahvalnosti vrijedit će zabrana prometovanja na nekim prometnicama.

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3), prije čvora Lučko u smjeru Bregane, vozi se usporeno u koloni od 2 km voznim i preticajnim trakom (vozila su uklonjena na zaustavni trak).

Zbog teretnog vozila u kvaru na državnoj cesti DC414 Zaton Doli-Orebić u mjestu Pijavično na Pelješcu vozi se naizmjence jednim trakom.

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenja osim na cestama gdje su u tijeku radovi. Danas tijekom dana očekujemo pojačan promet na cestama u smjeru mora, na prilazima turističkim središtima na obali te u trajektnim lukama i pristaništima.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i na autocesti A1 na mostu Gacka. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Povodom Dana domovinske zahvalnosti, zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će danas, 4. kolovoza, od 15 do 23 sata, a na dan praznika, 5. kolovoza, od 14 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Na autocestama niti na DC1 nema zabrana, javlja HAK.

Radovi na autocesti A4 Goričan-Zagreb

Do 10. kolovoza, zbog radova na čvoru Sveta Helena bit će zatvoreni:

izlazni krak s autoceste A4 iz smjera Goričana u smjeru Bjelovara, Vrbovca i Svete Helene;

ulazni krak na autocestu A4 iz smjera Bjelovara i Vrbovca u smjeru Zagreba;

ulazni krak na autocestu iz smjera Sveta Helena i Sveti Ivan Zelina u smjeru Zagreba.

Obilazak:

smjer Goričan (A4)- Bjelovar (Vrbovec)(DC10): čvor Komin-DC3-ŽC3288 (Sveti Ivan Zelina-Rakovec)-ŽC3017 (Marinovec Zelinski-Brezovec Zelinski-Gračec)-DC10.

smjer Goričan- Sveta Helena: čvor Komin-DC3-ŽC3017 (Marinovec Zelinski-Brezovec Zelinski-Gračec) -DC10

smjer Bjelovar-Zagreb: DC10-čvor Vrbovec-ŽC3034 ( Dugo Selo)-čvor Kraljevečki Novaki

smjer Sveta Helena-Zagreb: ŽC3016 ( Sveta Helena-Rakovec) ili 3017-ŽC3288-DC3-Popovec; iz smjera Svetog Ivan Zeline obilazak je: DC3- čvor Popovec.

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici u Vinkovačkoj ulici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama;

DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto;

most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin).

DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od Luga Zabočkog do Bedekovčine (od kraja parkirališta Opće bolnice Zabok do spoja s brzom cestom u Bedekovčini).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati);

DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;

DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice;

državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.


Komentari