Zaključali radnice u tvornicu kako ih predsjednica ne bi vidjela

Photo: Dusan Mirkovic/PIXSELL

Radnice govore da su im zabranili da izađu i mahnu predsjednici.

Postupak Uprave tvrtke Orljava, koja je u vlasništvu države, šokirao je 350 zaposlenih. Naime, neke od zaposlenica jako vole predsjednicu Grabar – Kitarović i nadale su se da će je vidjeti jer je morala proći kroz dvorište tvornice kako bi došla do Kaznenog zavoda.

Dvije žene neutješno su plakale jer su zaključane u tvornicu kako ih predsjednica ne bi vidjela, a iako joj Orljava nije bila u protokolu, sigurno ne bi ignorirale žene koje su je željno iščekivale.

 

“Prije dolaska predsjednice došla je šefica i rekla da se zaključaju prednja i bočna vrata kako nitko od nas ne bi izašao van dok predsjednica bude prolazila. Nas su posjećivali predsjednici Mesić i Josipović, bili ovdje u pogonu i nikada nije bilo problema, a sada nam je bilo zabranjeno izaći pred pogon i mahnuti predsjednici. Neke su joj žene uspjele mahnuti kroz staklo u strojnici, a ona im je uzvratila mahnuvši iz automobila i to je bilo to”, ispričala je jedna šokirana radnica.

“Da štos bude veći, mi smo ovdje sve same žene. Ne znam ima li pet muškaraca i onda nam se zabrani vidjeti predsjednicu, a zapravo smo očekivali da će i nas posjetiti, jer je išla i u privatne tvrtke. Ne krivimo mi nju, koja možda i ne zna da je prošla pokraj tvrtke koja je u 100-postotnom vlasništvu države. To je netko ‘jako lijepo’ organizirao. Svi su revoltirani i šokirani što nas se zaključalo. Ne znamo što je ovo. Pa to je naša predsjednica. Nije došao onaj iz Amerike, kako se zove, Trump. Ne znam kome je u interesu da ona ne dođe kod nas i tko je to i zašto odlučio, ali smo jako razočarani tim postupkom”, nastavila je, a predsjednik Orljave oštro je demantirao njezine tvrdnje.

To su gluposti i izmišljotine. U vrijeme kada je predsjednica trebala proći, mi imamo gablec, pa žene izlaze van na bočna vrata zapaliti cigarete jer tamo imaju klupe i pepeljare. Rekli smo da ćemo to zabraviti da žene ne izlaze na tu stranu, da ne bude sijelo dok predsjednica prolazi, te da radnice koje žele zapaliti izađu na drugu stranu. Ne mogu vjerovati koliko je zlih jezika i što sve radnice mogu pričati. To je zbilja čista dezinformacija i zločestoća. Treba doći ovdje i pogledati gdje su bile”, kazao je Luka Balenović za Jutarnji.


Komentari