Zagrepčanin obitelji teško bolesnog dječaka želi ustupiti stan, ali imaju samo jedan problem

Facebook

Nakon što je kroz medije saznao za slučaj teškog bolesnog Šimuna Petra i teške financijske situacije u kojoj se obitelj Maruna nalazi, Zagrepčanin Denis Vurkan, koji trenutno živi i radi u Njemačkoj, ponudio im je smještaj u Zagrebu.

“Pročitao sam da je Milin otac odlučio 400 tisuća kuna od prodaje kuće pokloniti ovoj obitelji za potrebe liječenja njihova sina koji ima sarkom. U istom tekstu pisalo je i da ta obitelj skromno živi od mirovine koju dječakov otac ima te da plaćaju podstanarstvo u Zagrebu. Budući da ja imam stan, odnosno etažu kuće u Svetoj Klari, odlučio sam im ga ustupiti. Javio sam se gospođi Ivi Funtek, koja je pokrenula humanitarnu akciju za pomoć malom Petru, a ona me onda spojila s ocem” kazao je Vurkan za Novi list.
Nisu još ništa konkretno dogovorili jer im problem predstavljaju stepenice koje vode na kat kuće s obzirom da je dječak u kolicima i nepokretan, ali im je Vurkan ponudio financijsku pomoć za neki drugi adekvatniji stan kad ga pronađu.

“Moj vjenčani kum je svega mjesec dana prije 31. godine preminuo od sarkoma. To je najmanje što čovjek može napraviti za ljude u takvim teškim situacijama”, kaže Vurkan koji je prije dvije godine vrata svog stana već otvarao za jednu obitelj iz Đakova, čije se dijete također liječilo u Zagrebu.

‘Ja se obitelji Rončević klanjam do poda, ali ne mogu primiti njihovu pomoć’

Tomislav Maruna, otac bolesnog dječaka i dalje odbija primiti pomoć koju mu je namijenio Marin Rončević, otac male Mile. S Rončevićem se, kaže, nije osobno čuo, ali je odlučan u stavu da njegovu pomoć neće primiti.

“Za mene je kuća svetinja. U ratu sam ostao bez kuće, znam što to znači, i ja to ne mogu primiti. Ne da odbijam njihovu pomoć, ja im se klanjam do poda, ali kamo će se ta obitelj vratiti kad dođu s liječenja”, kaže Tomislav Maruna.

Komentari