Zagrebački policajac godine ponovno oduševljava: Velika gesta za majku petero djece

FOTO: PU vukovarsko srijemska

U Vukovar je jučer stigao zagrebački policajac Duje Podrug kako bi preostali novčani iznos darovao Vukovarki koja sama odgaja petero djece, gospođi Kristinki.

Policijski službenik Policijske uprave zagrebačke Duje Podrug na svečanosti obilježavanja Dana policije u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“  27. rujna, proglašen je policajcem godine zbog sprječavanja pljačke banke na zagrebačkom Črnomercu.

Herojskim činom, ovaj Splićanin sa zagrebačkom adresom, ne samo da je toga 8. kolovoza 2019. godine ušao u fizički obračun sa razbojnicima i uporabio vatreno oružje kao znak upozorenja nego je i izravno spriječio razbojnike da kao taoce upotrijebi najmanje dvadeset klijenata koji su se tada nalazili u poslovnici banke.

Prigodnu novčanu nagradu već je podijelio crkvenoj organizaciji, sportskoj udruzi i udruzi za zaštitu žena od nasilja u obitelji.  U Vukovar je jučer stigao kako bi preostali novčani iznos darovao Vukovarki koja sama odgaja petero djece, gospođi Kristinki.

Velikodušnog policajca Podruga po dolasku u Vukovar dočekao je načelnik Policijske postaje Vukovar Vlado Božić kako bi mu zaželio dobrodošlicu u Grad heroj i osobno upoznao kolegu za kojeg se već naveliko priča kako je u „dva metra velikog Duje i srce veliko“. I zaista je tomu tako dokazao je prvotno kazavši kako će preostala sredstva donirati za obnovu vukovarskog Vodotornja, no, kada je na prijedlog čelnih ljudi u Gradu Vukovaru, čuo tešku životnu priču samohrane majke petero djece, odmah je znao komu je pomoć potrebnija.

Unatoč životnim nedaćama, ova hrabra Vukovarka odgojila je uzornih četvero studenata i jednog srednjoškolca, a i sama je naknadno završila fakultet. Obrazovanje djece bio je zacrtani put od kojeg nije odstupala, a kako bi zajedničkim snagama u tome uspjeli, gopođa Kristinka radila je nekoliko poslova dok su djeca odlazila raditi na sezonu.

Na emotivnom prijemu u vukovarskoj Gradskoj vijećnici, zamjenica vukovarskog gradonačelnika gospođa Ivana Mujkić upoznala je policajca Duju i gospođu Kristinku.
Oboje pod dubokim dojmom, policajac zbog iskrenih riječi zahvale hrabre Vukovarke koja se othrvala obiteljskom nasilniku i povela svoju djecu u život kakav zaslužuju, a gospođa Kristinka- dirnuta neposrednošću i jednostavnošću srčanog čovjeka koji nije samo želio donirati novac nego i osobno upoznati osobu kojoj pomaže.
Stoga, ni put od Zagreba do Vukovara nije bio nikakav problem za policajca Duju; dapače, kako kaže, za vukovarski kraj vežu ga lijepe uspomene na druženja za nekoliko posjeta kolegama iz Vukovara, Bogdanovaca i Vinkovaca koje je i ovaj put, nakon što se pročulo da dolazi u Slavoniju, bio dužan posjetiti. A u idućim dolascima velikodušni Duje ima još jednu adresu koju zasigurno neće izostaviti posjetiti- adresu prijateljice Kristinke.


Komentari