ZAGREBAČKI PODUZETNIK KOJI NE PODNOSI ‘KAJ’: Srpske i japanske turiste ne može smisliti

Facebook

Javno se obrušava na zagrebački sleng, pogotovo kad ga se koristi u sinkronizaciji crtanih filmova.

Vijest o imenovanju zagrebačkog poduzetnika Roberta Pauletića zamjenikom ministra turizma odmah je preplavila društvene mreže, pogotovo kad se nakon pristiglog izvješća sa sjednice Vlade RH ispostavilo da ovog puta, nije riječ o nečijoj lošoj šali.

Nakon što se u kratkom roku već nekoliko ministara pokazalo kontroverznim, vladajuća koalicija problematičnim je kadrovima sada počela puniti i mjesta njihovih zamjenika, piše Poslovni dnevnik. Tako je sada u ministarstvo koje radi na privlačenju gostiju u Hrvatsku postavljen kadar iz redova Mosta, došla ni više ni manje nego osoba koja pokazuje otvorenu netrpeljivost prema srpskim i japanskim turistima, ali i prema kajkavskom dijelu domaćeg turističkog tržišta.

Robert Pauletić, koji je još početkom 80-tih godina prošlog stoljeća poznat kao najmlađi pobjednik Kviskoteke, a pod naslovom ”Lepi naši gosti su se vratili” u Slobodnoj Dalmaciji 2008. objavio tekst o tome kako je, ranije nego što je namjeravao, otišao s Paga zato jer ga je iživcirao govor srpskih turista koje je tamo zatekao; stol za kojim su sjedili srpski turisti, „koji dolaze bez kompleksa i straja“, naziva „SAO stolom“. Zbog tog je teksta prosvjedovao i Ivo Banac, tadašnji predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora.

Javno se obrušava i na zagrebački sleng, pogotovo kad ga se koristi u sinkronizaciji crtanih filmova te je sam sebe prometnuo u borca protiv ‘svakodnevne nasilne kajkavizacije”. U toj je priči prilično zanimljivo što je Pauletić zagrebački poduzetnik, jer su upravo u tom gradu registrirane sve njegove tvrtke. Najuspješnija je Sfinga art koja je 2014. imala 10 zaposlenih i 4,4 milijuna kuna prihoda.

Pauletić je i direktor Soneste, zagrebačkog lanca biljnih ljekarni sa 15 zaposlenih, a ta je tvrtka 2014. završila s osam milijuna kuna prihoda i gubitkom u poslovanju.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Početkom rata je Pauletić kao novinar objavljivao u zloglasnom Slobodnom tjedniku Marinka Božića, gdje je upamćen i po izmišljenom tekstu o navodnom atentatu na Branimira Glavaša nakon kojeg je, kako je sam kasnije rekao na suđenju Glavašu, napustio ST.[/box]


Komentari