Za VESNU BALENOVIĆ više nema mjesta na Pantovčaku!

”Odluka je donesena nakon potvrđene informacije kako je Udruzi Zviždač tijekom 2011. godine INA uplatila donaciju u iznosu od 500 tisuća kuna”, poručili su iz Ureda predsjednice.

Vesna Balenović za dnevno.hr je kazala: “Još nisam ništa potpisala, odluka će doći na kućnu adresu, a u priopćenju koje ćete u četvrtak ujutro dobiti iznijet će se pravi razlozi“.

Iako se u službenom priopćenju navodi ovakvo objašnjenje, činjenica je kako se o sukobu Vesne Balenović i predsjednice Grabar Kitarović  već dosta dugo nagađalo i pisalo po medijima, točnije kako predsjednica traži način da se riješi Balenović iz svoga Ureda. Da bi sukob mogao eskalirati, bilo je jasno kada je ona prije mjesec dana dala  intervju tjedniku Globus te izjavila da ju je predsjednica primila samo jedanput i to onog dana kad ju je imenovala povjerenicom.

Balenović je tada za medije kazala: “Moram vam reći da sam postala zabrinuta s obzirom na to da već četvrti mjesec čekam svoj prvi radni sastanak s predsjednicom. Ja mogu čekati i trpjeti mobing i izolaciju jer sam to u borbi protiv nepravde naučila. Žao mi je drugih zviždača i poštenih građana koji zbog svoje borbe protiv kriminala i korupcije, trpe i očekuju pomoć predsjednice. Kao povjerenici za zviždače morao bi i meni biti omogućen pristup predsjednici, kako bismo dogovorile aktivnosti na području zaštite ljudskih i radnih prava zviždača. Možda predsjednica ni ne zna da ja svakog dana uredno dolazim na posao i da tražim s njom sastanak.”


Komentari