ZA SANADERA I RUKU U VATRU: Ovo su ljudi koji su ga izvukli iz zatvora!

Facebook

Ivo Sanader izlazi na slobodu.Svojom imovinom za Sanadera su jamčili njegovi prijatelji kada je u zamjenu za višemilijunsko jamstvo pušten iz istražnog zatvora 16. prosinca 2011., ali je tamo ponovno završio 20. studenog 2012., kada je nepravomoćno osuđen u slučajevima Hypo i Ina-MOL, piše net.hr.

Tada su mu priskočili prijatelji Luka Bebić, Jerko Rošin, Mario Zubović i supruga Mirjanakoji su založili svoje nekretnine. Predsjednik Sabora Bebić “dao” je svoju kuću u Komarni na jugu Hrvatske, Zubović svoj stan u Zagrebu, Rošin stan u Splitu, a Mirjana Sanader založno pravo na neblokirani dio, odnosno trećinu kuće u Kozarčevoj ulici u Zagrebu. Uz njih su još dvije osobe, među kojima i bivši nogometaš Dinama Tomo Šokota, prikupili ukupno 300 tisuća eura u gotovini.

Međutim, Bebić i Rošin kazali su kako su ponovo spremni pomoći svom prijatelju Sanaderu.

”Ne daj Bože da bude trebao zalog, ja sam uvijek spreman dati”, rekao je u četvrtak Bebić.

”Moje prijateljstvo nije na određeno vrijeme i sve ostaje kako je bilo i ranije spreman sam kao jamstvo založiti svoju nekretninu u Splitu”, kazao je  Rošin. Podsjetimo, obrana bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera osigurala je dvije nekretnine te je od zagrebačkog Županijskom suda u petak zatražila da ih prizna kao jamstvo kako bi njihov branjenik istražni zatvor zamijenio obranom sa slobode.

>>> PISMO ‘RVATA IVI ĆAĆI SANADERU: ‘Malac Zoki krenuo je tvojim stopama, tvoja sloboda njegovo je HVALA’


Komentari