SOLIDARNI SMO S FRANCUSKOM Diljem Hrvatske sviraju sirene

Twittter

U ponedjeljak u podne, posljednji je dan trodnevne žalosti, u cijeloj Francuskoj minutom šutnje bit će odana počast žrtvama terorističkih napada u Parizu, a zastave na javnim ustanovama bit će spuštene na pola koplja.

Sirene će se u podne oglasiti i u Hrvatskoj za 132 poginule i 350 ozlijeđenih osoba. Hrvatska Vlada je u nedjelju donijela Odluku da se 16. studenoga proglasi Danom žalosti u Republici Hrvatskoj povodom žrtava terorističkih napada u Parizu.

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

vlada
Neće se moći održati zabavne priredbe, tvrtke koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe moraju prilagoditi.


U solidarnosti s francuskim narodom, lideri zemalja članica Europske unije još u subotu su objavili zajedničku izjavu u kojoj su pozvali sve Europljane da u ponedjeljak odaju počast žrtvama terorističkog napada minutom šutnje.

Komentari

loading...
-->