ZA GRUPNO SILOVANJE DOBILI SRAMOTNE KAZNE: Presudu odslušali hladnokrvno, dok je majka žrtve plakala

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL/ Ilustracija

Silovatelji su presudu odslušali bez ikakvih emocije, dok je majka žrtve plakala u sudnici.

Na zadarskom županijskom sudu donesene su presude protiv petorice mladića koji su prije nešto više od tri godine silovali i iživljavali se nad 17-godišnjom maturanticom. Dvojica mladića proglašena su krivima za silovanje, dok su ostala trojica krivi za spolni odnos bez pristanka nad maloljetnicom.

Optuženi mladići imaju po 16, 17, 18, 19 i 22 godine. Prvooptuženi B.K. nepravomoćno je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, drugoopruženi M.B. osuđen je na tri godine maloljetničkog zatvora. Trećeoptuženi A.Č. kao i petooptuženi D.Z. kažnjeni su pridržajem maloljetničkog zatvora u trajanju od tri godine, što bi drugim riječima značilo da oni fizički neće biti u zatvoru, već će se nad njima izvršavati nadzor. Četvrtooptuženi je zaradio godinu dana maloljetničkog zatvora.

Presudu odslušali hladnokrvno

Dok je majke žrtve u sudnici gotovo cijelo vrijeme plakala, mladići su presudu odslušali hladnokrvno, bez emocije i bez riječi, piše zadarski.hr

Podsjetimo, policija je početkom studenog 2013. godine nakon petodnevne istrage privela petoricu mladića iz zadarskog zaleđa pod sumnjom da su sudjelovali u grupnom silovanju djevojke na zadarskoj plaži Kolovare. Djevojka je u rastrojenom stanju i u pratnji majke došla u policiju gdje je prijavila silovanje, a kasnije su joj liječničkim pregledom utvrđene lakše tjelesne ozljede i spolni odnos s petoricom muškaraca.

 

 


Komentari