VREMENSKE PRILIKE otežavaju promet

Foto: Wikimedia Commons

Svi vi koji se spremate na putovanje, pogledajte kakvo je stanje na cestama diljem zemlje.

Magla, mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru. Ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i vijadukta Golubinjak.

Kolnici su mokri i skliski u Istri, na sjevernom Jadranu, Lici i Gorskom kotaru. Mogući su odroni na cestama u gorju te duž Jadranske ( DC8) i Ličke (DC1) magistrale. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurosni razmak između vozila.

Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa mogući su zastoji pa vozače molimo za strpljenje.

Na autocesti A1 kroz tunel Mala Kapela u smjeru Zagreba, danas od 8.00 do 15.00 sati, vozi se jednim trakom usporeno.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Večeras od 21 sat do 06 sati ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa.

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:

• DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i od 7 do 16 sati (osim vikendima) na dionici Vrlika-Sinj na predjelu Ustića Draga i kod mjesta Kukuzovac;
• DC8 Jadranskoj magistrali u Podstrani
• DC28 Novi Glog-Kenđelovac.

Do 15. veljače zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.
Danas do 15 sati zbog radova na brzoj cesti DC10 između čvora Sveta Helena i Cugovca, u smjeru Luke , vozi se jednim trakom.

Iz HAK-a vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.


Komentari