Vozite oprezno, kolnici su mokri i skliski

FOTO: Zagreb.info

Nemojte bespotrebno juriti.

Zbog prometne nezgode na DC1, prije Krnjaka u smjeru Karlovca, promet teče propuštanjem vozila naizmjence.

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet mjestimice u Lici i Dalmaciji, a vlažnih kolnika ima i u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje te pripaze na siguran razmak između vozila.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između južnog portala tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Autoceste su otvorene za sva vozila, vozi se uz ograničenje brzine.

Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju moguće su povremene smetnje i zastoji. Zbog dvosmjernog prometa na autocesti A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Zaprešić i Jankomir vozi se u koloni od oko 3 km.

Zbog radova na Krčkom mostu vozit će se jednim kolničkim trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i ograničenje brzine od 30 km/h.

Danas od 8:00 sati vozit će se usporeno na autocesti A7, u čvoru Draga, a na dionici između čvorova Sveti Kuzam i Draga, u smjeru Zagreba bit će zatvoren pretjecajni trak.

Do 29. svibnja zatvorena je državna cesta DC1 u naselju Lučko, na dijelu od raskrižja Puškarićeve (DC1) i Ventilatorske ulice do raskrižja Puškarićeve ulice i spojne ceste s Jadranske avenije. Promet se preusmjerava obilazno:

 • u smjeru Karlovca: Jadranska avenija – čvorište Lučko – autocesta A3 (Zagrebačka obilaznica) – čvorište Sveta Nedelja – državna cesta DC231 – županijska cesta ŽC3061 – državna cesta DC1 (Rakov Potok).
 • u smjeru Zagreba: državna cesta DC1 (Rakov Potok) – županijska cesta ŽC3061 – državna cesta DC231 – čvorište Sveta Nedelja – autocesta A3 (Zagrebačka obilaznica) – Zagreb.

Do 26. svibnja do 17,00 sati zbog radova na državnoj cesti DC38 Pleternica-Ruševo na željezničko-cestovnom prijelazu u Pleternici (0. +750 km) vozi se naizmjence.

Večeras, 25./26. svibnja, od 22:00 sata do 06:00 sati ujutro bit će zatvorena dionica DC1 brze ceste u smjeru čvor Klis Grlo-Split. Promet će teći obilazno ŽC6253, “starom kliškom cestom”.

Do 14. srpnja na dionici državne ceste DC1 u Kninu, zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2, vozit će se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Radovi na autocestama:

 • A1 Zagreb-Split-Ploče kroz tunele Malu Kapelu i Brinje vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a između čvorova Karlovac i Jastrebarsko (od 23. km do 21. km) u smjeru Zagreba jednim trakom usporeno;
 • A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno zbog radova između čvorova Jankomir i Zaprešić (1+390 do 4+390 km) te između čvorova Svet Križ Začretje i Krapina (između 38. +100 i 41. +200 km);
 • A3 Bregana-Lipovac vozi se dvosmjerno u zoni mosta Kutina-Ilova (106.+180 km) te između Kutine i Novske (od 117.+400 km do 120.+900 km), zbog izgradnje novog čvora Lipovljani, a između čvorova Popovača i Križ (od 79. +550 do 78. +800 km) u smjeru Zagreba zatvoreni su vozni i zaustavni traci;
 • A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom
 • A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno.

Za sav promet zatvorene su ceste:

 • DC1 kroz Lučko,
 • DC6 Glina-granični prijelaz Dvor,
 • Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

 • DC1 u mjestima Mostanje i Tušilović, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;
 • DC23 kroz Dugu Resu;
 • DC47 Lipik-Novska;
 • DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);
 • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;
 • DC29 u mjestu Mače;
 • DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, na dionicama Zaton Doli-Bistrina;
 • DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana;
 • DC206 Valentinovo-Petrovsko;
 • DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću;
 • DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

Zbog miniranja na čvoru Rujevica, prekidat će se promet na 10 minuta, tri puta tjedno, između 09,00 i 10,00 sati te između 20,00 i 21,00 sat na kraku u smjeru Zagreba (krak 1) i na kraku u smjeru Rupe (krak 3).

Dana 26. svibnja bit će prekinut promet na Krčkom mostu između 09,00 i 10,00 sati u trajanju od 30 minuta, zbog radova. Korisnike molimo za strpljenje.

S dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta u prometu je prisutan veći broj biciklista, mopedista i motociklista, pa upozoravamo vozače ostalih vozila da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ove kategorije sudionika u prometu te da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Komentari

Komentari