VOZAČI provjerite stanje na cestama, magla smanjuje vidljivost

www.wired.com

Svi koji su spojili vikend polako se vraćaju kućama.

Pogledajte stanje na cestama za sigurnu i ugodnu vožnju:

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici, Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dijelu Dalmacije i Slavonije.

Ima je na dionicama autocesta:

A1 između tunela Mala Kapela i čvora Skradin,
A3 Bregana-Lipovac između Jankomira i Lipovca,
A4 Goričan-Varaždin,
A5 Osijek-Đakovo,
Istarskom ipsilonu i
A11 Jakuševec-Lekenik.
Zbog niskih temperatura moguća je i poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama danas (27. prosinca) su od 12,00 do 23,00 sata. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1.

Na riječkoj obilaznici, na čvoru Orehovica, zbog radova je za sav promet zatvoren izlazni krak za Sušak. Uz privremenu regulaciju vozi se na autocesti A1 na čvoru Sveti Rok na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Do 25.1.2016. zbog radova je zatvorena državna cesta od Dubrovčana do Gubaševa (DC205). Obilazak je preko Krapinskih toplica.

Do 15.2.2016. zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Na županijskoj cesti ŽC3052 Vrbovec-Gradec u mjestu Gradec zbog radova na mostu Glogovnica vozi se jednim trakom, usporeno.

Iz HAK-a podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana uz dobru vidljivost moraju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, LC59122 u mjestu Ledenik i LC59123 u mjestu Konjsko.

Zbog snježnih nanosa zatvorena je za sav promet županijska cesta ŽC5199 Šušanj-Štirovača u Lici.


Komentari