VOZAČI, OPREZ! HAK moli da prilagodite brzinu, a ovih nekoliko cesta je zatvoreno za sav promet

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prilagodite brzinu uvjetima na cestama.

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo i Otočac te na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Kikovica. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Zbog poplavljenih kolnika za sav promet zatvorene su: županijska cesta ŽC5033 Brod na Kupi-Kuželj-Gašparci lokalna cesta LC58032 Blaževci-Zapeć.[/box]

Danas, 6. studenoga, od 10:30 sati za sav promet otvorena je državna cesta DC5 na dionici Virovitica-Lončarica (zbog kiše i nepovoljnih vremenskih uvjeta nema radova).

Promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocestama:
A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (u duljini od oko 3 km);
A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Ivanić Grad i Križ (65. +450 do 66. +200 km) na mostu Lonja;
A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Ceste zatvorene za promet

Na dionici autoceste A4 Goričan-Zagreb od čvora Sveta Helena do čvora Popovec u smjeru Zagreba odvijaju se radovi sanacije mosta Kašina, zbog kojih će za promet biti zatvoren pretjecajni prometni trak i dio voznog prometnog traka, dok će se promet odvijati dijelom voznim prometnim trakom i zaustavnim trakom minimalne širine 4,30m. Ograničenje brzine na ovom dijelu biti će 60 km/h. U zoni predmetnih radova moguće su kolone u slučaju pojačanog prometa i izvanrednih događaja.

Za sav promet zatvorene su ceste:
DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-Vojnić-Kolarić-Budačka Rijeka);
DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od čvora Bračak do Bedekovčine (obilazak je preko Mirkovca);
DC42 Vrbovsko-Ogulin (radovi na mostu Hambarište) – obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin);
DC48 Kičer-Pazin (obilazak je županijskim cestama: Tinjan-Sv.Petar u Šumi-Guštini);
DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju;
ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada (obilazak: Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-Ponte Porton).
Od 07. 11. 2016. do 30.09.2017. godine zbog radova za sav promet zatvara se državna cesta DC1 na dijelu kroz Lučko i Stupnik, od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s ulicom Svetog Benedikta (ŽC3067). Obilazak: Ventilatorskom ulicom od raskrižja s DC1 zatim Gospodarskom ulicom te ulicom Svetog Benedikta do spoja s državnom cestom DC1.

Od 7. studenog od 08,00 do 14,00 sati zbog radova privremeno će se za sav promet zatvoriti državna cesta DC7 Velika Kopanica-Slavonski Šamac zbog sanacije željezničko-cestovnog prijelaza “Sikirevci” (Crno Selo). Obilazak:ŽC4210 i lokalnom cestom LC42056 kroz naselje Jaruge.

Također, 7. studenog 2016.god. od 22,00 do 05,00 sati bit će zatvorena za sav promet državna cesta DC404 između čvora Vežica i Ulice Andrije Kačića Miošića, zbog radova u tunelu Pećine.

Privremene regulacije prometa

Na dionici DC1 Budačka Rijeka-Grabovac u zonama radova, do 17. prosinca, vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:
DC1 Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu te između Gračaca i Knina na vijaduktu Sučević;
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
DC8 Jadranskoj magistrali kod Sukošana, između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u mjestu Baćina (od 7 do 18 sati);
DC48 Baderna-Rogovići na dionici Kičer-Pazin;
na DC66 Labin-Vozilići (od16.+500 do 17.+200 km);
DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću.

Komentari

Komentari

loading...