VJETAR USPORAVA PROMET: U gradu vladaju jutarnje gužve

Ivan Ramađa

Kolnici su mjestimice mokri.

Zbog olujnog vjetra na autocesti A7 između čvorova Orehovica i Šmrika, na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, te na Krčkom mostu, zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senja i Karlobag- Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocestama: A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići (ograničenje brzine 60 km/h) i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autoceste su otvorene za sav promet.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zatvorena je dionica državne ceste DC1 Udbina-Gračac, zbog radova, a obilazak je: Udbina (DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Ličko Cerje (DC50)-Gračac (DC1). Od 11. listopada zatvara se i dionica Tušilović-Budačka Rijeka (od 17. km do 23 km). Obilazak za sva vozila: Tušilović-DC6-Vojnić- DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka. Na dionici Budačka Rijeka-Grabovac (0.. km do 2 km) vozit će se jednim kolničkim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semforima u zoni radova.

Zbog radova se vozi dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocestama:

A1 između čvorova Perušić i Otočac na mostu Gacka, (od 138. do 144+107 km);
A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (u duljini od oko 3 km);
A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanić Grad i Križ u zoni mosta Deanovac, te između čvorova Kutina i Okučani u zoni mostova Ilova i Roždanik;
A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin);
državna cesta DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od čvora Bračak do Bedekovčine (do 20. prosinca 2016.);
DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju;
ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada. Obilazak: Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-DC44 Ponte Porton.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

DC1 Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu;
DC3 između čvora Popovec i Soblinca u zoni radova vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore (u vrijeme pojačanog prometa mogući su duži zastoji);
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
DC8 Jadranskoj magistrali kod Sukošana, između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, Podstrani, kroz mjesta Trsteno i Brsečine (svakodnevno od 07,00 do 17,00 sati).


Komentari