Više od 349 tisuća građana ostvarilo je pravo na povrat poreza

www.ictbusiness.info

Do sredine kolovoza, poreznici su obradili 58,3 posto zaprimljenih godišnjih prijava poreza na dohodak. Pravo na povrat poreza ostvarilo je više od 349 tisuća građana u ukupnom iznosu od 624,23 milijuna kuna. No, prema zasad obrađenim prijavama najviši prijavljeni dohodak u prošloj je godini iznosio 7,7 milijuna kuna.

Naime, Porezna uprava je zaprimila ukupno 676.208 prijava poreza na dohodak za 2014. godinu, a do 14. kolovoza obrađeno je njih 394.532, ili 58,3 posto. Pet je poreznih obveznika za prošlu godinu prijavila dohotke od nesamostalnog rada u iznosima koji premašuju tri milijuna kuna (kreću se od 3 do 3,9 milijuna kuna, a tri su prijavila da su prošle godine zaradili više od dva milijuna kuna (2,4 i 2,3 milijuna kuna).

S druge strane, među obrtnicima i slobodnim zanimanjima za sada je najveći prijavljeni dohodak za prošlu godinu 1,47 milijuna kuna. Zatim slijedi onaj u iznosu od 1,2 milijuna kuna, dok je na trećem mjestu dohodak u visini nešto većoj od milijun kuna, piše Poslovni dnevnik.

“Prema procjenama, očekivani iznos povrata više uplaćenog poreza i prireza na dohodak za 2014. je u okvirima prošle godine kada je ostvareno, na razini Republike Hrvatske povrata više uplaćenog poreza i prireza na dohodak u iznosu od 1,09 milijardi kuna“, ističu iz Porezne uprave.


Komentari

loading...
-->