Viktorija je bolesna i smrzava se: Otac joj nema noge, iz sobe nije izašao dvije godine

FOTO: Facebook/ HU Dobra Volja

Humanitarna udruga Dobra volja u subotu je na Facebooku objavila potresnu priču o Viktoriji, bolesnoj djevojci koja živi u katastrofalnim uvjetima. Kako se može saznati od osoba upoznatih sa cijelim slučajem, živi na području Slavonskog Broda.

Prenosimo njihovu objavu u cijelosti.

“Muharem, otac Viktorije, je nažalost bez obje noge.Dvije i pol godine nije izašao iz ovog sobička . Možete si zamisliti da ste 10 dana u jednoj prostoriji. Ja ne mogu. To je oko 800 dana.Užas.
Ovo je naša Viktorija. Ima samo 19 godina. Zar to dijete ne zaslužuje sobu? Sobu u kojoj joj nece biti hladno.
Sobu koja će i po noći biti topla, jer se boje ložiti po noći da se ne daj Bože nešto zapali.
Zar nije žalosno da ljudi znaju kako žive i da nitko od onih koji bi trebali, neće mrdnuti prstom. Meni je to itekako žalosno. Prije 3-4 godine posjetio ih je gospodin, koji se trebao malo potruditi za svoje građane. Ali nije.
Da, donio je kavu i kekse. Možda čovjek ima problema sa pamćenjem, pa je zaboravio na jednu obitelj, ,mozda je zaboravio adresu, ako je nek nam se javi, ja cu mu reći gdje su, a tko zna koliko ih ima.
Ma bit ćemo uporni dok se napokon ne krene konkretno. Nema odustajanja. Sad ćemo biti jos uporniji.”

Broj žiro-računa na koji se može uplatiti novac za pomoć ovoj obitelji je također dostupan, ali iz Udruge kažu “sada je zatvoren jer je akcija gotova” te da je “skupljeno novaca koji se smiju utrošiti samo za tu namjenu”.

Kako su dalje napisali iz Udruge, sljedeći je korak predaja dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole. Za uporabnu su ih prethodno odbili, kako pišu u Facebook komentarima.


Komentari