VIKEND PROGNOZA: Kratkoročna sreća okupana suncem

FOTO: quotesgram.com

Hrvatsku danas očekuje pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti uz mjestimice umjerenu naoblaku, a vjetar će biti slab, u gorju umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Na Jadranu će umjerena i jaka, često na udare i olujna bura prema večeri slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 14, na Jadranu, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 16 i 20 °C.

Pred nama je sunčani vikend

U većem dijelu zemlje i sutra će prevladavati sunčano vrijeme. Povremeno oblačnije, uz većinom niske oblake, bit će u sjevernim kopnenim krajevima.

Ujutro je u unutrašnjosti mjestimice moguća magla. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u istočnoj Hrvatskoj poslijepodne do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu ćepuhati slaba i umjerena, ujutro ponegdje i jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na moru između 7 i 12. Najviša dnevna u unutrašnjosti od 12 do 17, a na Jadranu između 18 i 22 °C.

S novim tjednom novo vrijeme

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, sljedeći tjedan nas čeka velik broj kišovitih dana. Obilne kiše tako su najavljene za ponedjeljak, srijedu i četvrtak.

Najhladnije bi trebalo biti u utorak i srijedu, kada bi minimalne temperature mogle pasti i na 3 °C.


Komentari