(VIDEO) Pogledajte spektakularno uhićenje dilera: Pod jastukom je imao napunjen pištolj

SCREENSHOT/Ilustracija

Nakon 14 mjeseci strpljivog rada policija je „razbila“ skupinu u kojoj su bili poznati članovi splitske narko scene.

Prilikom uhićenja jednog od osumnjičenih ispod jastuka pronašli su vatreno oružje sa streljivom u cijevi.

U akciji uhićenja sudjelovalo je oko 50 policijskih službenika iz redova kriminalističke, interventne i specijalne policije. Spektakularno uhićenje policija je snimala, a prilikom ulaska u stan osumnjičenog koristili su ovna za razbijanje vrata.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja četiri osumnjičene osobe predane su pritvorskom nadzorniku, dok je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Splitu podnesena kaznena prijava protiv svih sedam osumnjičenih.

Kako piše Slobodna Dalmacija, među uhićenima je Dean Majstrović (31), zvani Điđi. On je šef skupine čije članove sumnjiče za tri vrste kaznenih djela: krvni delikt tj. planiranje ubojstva, općeopasna radnja tj. podmetanje požara pod dva lokala i zlouporaba opojnih droga tj. šverc opijata u Hrvatsku.

Sumnja se da su dopremali kokain iz Južne Amerike, ali i organizirali pokušaj ubojstva zbog duga od 270.000 eura. Majstorović se žalio na gubitak pamćenja pa je pozvana sudska vještakinja psihijatrica koja je razgovarala s njim prije ispitivanja. Utvrdila je da je raspravno sposoban te se nakon toga suočio s tužiteljicom, a sve je snimljeno kamerom. Među uhićenima su i Luka Buzdovačić (35) zvani Sken te Ivan Šunjić (30).

DORH navodi kako je glavni organizator radi zastrašivanja, zajedno s drugim, trećim i četvrtim okrivljenim u pivske boce stavljao šećer i benzin te pravio molotovljeve koktele. Angažirao je još dva muškarca koji su s tima koji su pravili koktele motociklima odlazili do poslovnih prostora obitelji povezanih osoba, razbijali prozore i unutra bacali koktele. Motocikle su nakon toga sakrili, a u iznajmljenom stanu promijenili su odjeću i obuću. Korištenu odjeću i obuću zapalili su kako bi zametnuli tragove.

“Nadalje se osnovano sumnja da je I. okr., s ciljem nabave, krijumčarenja i prodaje kokaina, heroina i marihuane, detaljno razradio plan s II., III. i IV. okr. te potom povezao i VII. okr. u zajedničko djelovanje”, kaže DORH. Radi realizacije plana sa zasad više nepoznatih osoba iz Južne Amerike i Belgije dogovorili su da će teretnim brodovima na liniji Brazil – Antwerpen u Belgiji krijumčariti drogu iz Južne Amerike u Europu svakih petnaest dana te da će zasad nepoznata osoba iz Belgije, koja ima pristup luci, po dolasku broda preuzimati drogu zapakiranu u posebnu kutiju, a zatim je utovariti u svoj kombi i odvesti do garaže, gdje će je pregledati i onda uskladištiti u za tu svrhu posebno iznajmljen stan.

Za realizaciju plana nabavili su kriptirane telefone, a VII. okr. je otputovao u Antwerpen, gdje je iznajmio stan u koji će iz luke dopremiti prokrijumčarenu drogu koju će čuvati II. okr. te kriptiranim telefonom kontaktirati isključivo sa zasad nepoznatom osobom – vozačem koji će, ovisno o narudžbama kupaca, drogu iz stana preuzimati od II. okr. i predavati naručiteljima.


Komentari