(VIDEO) Podignuta optužnica protiv bivšeg saborskog zastupnika zbog prijetnji: ‘Nećeš živ izaći odavde!’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac (47) godinu dana nakon incidenta u Saboru suočio se s optužnicom zagrebačkog tužiteljstva, prenosi Jutarnji list.

Općinsko državno odvjetništvo ga tereti za kazneno djelo pokušaja prisile prema službenoj osobi odnosno da je 5. travnja prošle godine 15 minuta poslije ponoći tijekom maratonske sjednice u prostoru Hrvatskog sabora na Trgu sv. Marka fizički pokušao spriječiti u obavljanju službene radnje zapovjednika saborske Straže.

Zapovjednik je, naime, u tom trenutku iz sabornice udaljavao zastupnika Ivana Pernara, a Bunjac je u tome trenutku zaprijetio još smrću i drugom stražaru koji je priskočio na intervenciju.

Sukus Bunjčeva obraćanja su na kraju još dodatne prijetnje stražarima da ga se obojica čuvaju ako ga vani sretnu.

“Dosta toga, sram vas bilo, nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se – nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!”, vikao je, između ostaloga Bunjac.

Nakon incidenta Bunjac je na Facebooku prokomentirao obračun.

“Milijan Brkić je noćas, po tko zna koji put, poslao saborsku stražu da silom izbaci zastupnika Pernara iz sabornice. Zasmetalo ga je što se govorilo o presudi Ivi Sanaderu, bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a, koji je krao i zato osuđen na 6 godina zatvora. Iz nekog razloga straža je nasrnula i na mene i otela mi mobitel iz ruke iako su u tom trenutku svi zastupnici snimali incident. Potom su doslovno počeli savijati ruke i gušiti zastupnika. U strahu za zdravlje kolege intervenirao sam da ga zaštitim. Za to vrijeme je Brkić, koji je sve to zakuhao, kukavički pobjegao iz sabornice. Možda u HDZ-u misle da će se nasiljem riješiti svoje loše savjesti kako bi i dalje sve nastavili po starom, ali Živi zid je jednostavno rečeno nepokoran i takvi ćemo i ostati”, napisao je Bunjac osvrt na nemili događaj.

Nekoliko mjeseci kasnije, nakon totalnog raskola u stranci, Bunjac je napustio Živi zid, a posljedično je i prestao biti zastupnik, budući da je u Sabor ušao kao zamjena s liste Živog zida.

Za medije je, nakon što je zaradio kaznenu prijavu, rekao da mu je već “drugi dan bilo jako žao priznavši da je koristio potpuno neprimjerene riječi”.

“To nisam bio ja. To nije bio Branimir. To je bio neki drugi čovjek. Ja sam ujutro pročitao što sam uopće rekao, nisam bio svjestan svojih riječi. Da me nisu snimili, rekao bih da lažu. Žao mi je, nema opravdanja, no jasno je da ovi ne šalju stražu, ne bi do toga nikad došlo. Nigdje u Poslovniku ne piše da se smije koristiti sila protiv zastupnika, to je čista zlouporaba položaja od strane Brkića i Reinera. To nije rječnik koji je za bilo koga primjeren, a posebno ne za bilo kojeg saborskog zastupnika”, izjavio je Bunjac.


Komentari