(VIDEO/FOTO) Plenković, Krstičević i Beroš obišli kamp i šatore ispred KB Dubrava

Foto: MORH / M. Čobanović

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao s ministrima obrane i zdravstva, Damirom Krstičevićem i Vilijem Berošom ekspedicijski kamp i šatore ispred Kliničke bolnice Dubrava

Načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj i zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul tom su prigodom Plenkoviću i ministrima predstavili funkciju i namjenu ekspedicijskog kampa i šatora u borbi protiv koronavirusa.

“Zahvaljujem pripadnicima Hrvatske vojske i ministru Krstičeviću na brzoj i učinkovitoj reakciji i uspostavljanju kampa, a ministru zdravstva Berošu i ravnatelju KB Dubrava na uspješnoj koordinaciji”, rekao je Plenković.

Foto: MORH / M. Čobanović

Plenković je također ministru zdravstva Berošu i ravnatelju KB Dubrava prof. dr. sc. Srećku Marušiću i suradnicima na uspješnoj koordinaciji.

“Čitava bolnica bit će respiratorni centar za tretiranje pacijenata u slučaju širenja epidemije koronavirusom”, kazao je predsjednik Vlade poručivši: “Mi upravljamo krizom, ne upravlja ona nama.”

“Moramo pokazati brzinu i zajedništvo“, poručio je ministar Krstičević istaknuvši kako radovi na kampu učinkovito napreduju.

Foto: MORH / M. Čobanović

“Učimo na postupcima drugih. Vidjeli smo na primjeru Italije da se u hodu moramo transformirati, zato se ovako organiziramo“, rekao je ministar Beroš te pojasnio planove za slijedeće razdoblje.

“Kad se kapaciteti Klinike za infektivne bolesti popune, počinje punjenje kapaciteta KB Dubrava, a nadamo se da će situacija biti takva da nećemo morati iskoristiti sve kapacitete koji nam stoje na raspolaganju“, objasnio je Beroš.

Foto: MORH / M. Čobanović

Sukladno zahtjevu Ministarstva zdravstva i Odluci Vlade RH, Hrvatska vojska kao dio sustava domovinske sigurnosti pruža pomoć Ministarstvu zdravstva osiguranjem dodatnih prostornih kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata postavljanjem samoodrživog ekspedicijskog kampa i potrebnih kapaciteta šatora tipa Alaska u sklopu primarnog intenzivističkog centra, u dijelu KB Dubrava koji zadovoljava specifične potrebe.

Odluka je donesena u skladu s potrebama provedbe mjera zaštite građana tijekom epidemije širenja koronavirusa i osiguranja odgovarajuće zdravstvene zaštite oboljelim pacijentima i u sklopu primarnog intenzivističkog centra u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu.


Komentari