Stigle nove informacije: Hrvatska ima novo žarište virusa, gotovo 100 novozaraženih!

Foto: Admir Buljubasic / POOL / HINA

Ukupan broj zaraženih jutros bio je 551 pacijent, kazali su iz Nacionalnog stožera na press konferenciji, a u 16 sati saznat ćemo za koliko je ta brojka porasla.

“U zadnja 24 sata imamo 94 novih zaraženih što je zadovoljavajuće. Prosječna dob bolesnika je 49,5 godina. Postotak bolesnika iznad 60 godina je 25 posto. Od jučer u Hrvatskoj imamo troje preminulih. Posljednja je gospođa iz Slavonskog Broda koja je bila  onkološki bolesnik. Optimistično je što je 37 oporavljenih“, rekao je ministar Vili Beroš.

Na konferenciji za medije u 16 sati Nacionalni stožer iznio je nove informacije. Ima 35 novozaraženih šta čini ukupno 91 novozaraženu osobu u 24 sata. U Hrvatskoj je sada zaraženo ukupno 586 osoba.

“Razlog tome je nova biolokacija na području Biograda i Zadra koja je počela najvjerojatnije u Biogradskoj bolnici te se prenijela na Zadar. U Zadarskoj bolnici je situacija stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pružanje zdravstvene zaštite, dok zbog situacije u bolnici u Biogradu i činjenice da je značajan dio radnika u samoizolaciji, odlučeno je da se bolnica dezinficira i prenamijeni u bolnicu za sve bolesnike s tog područja koji će biti COVID-19 pozitivni”,  kazao je ministar Beroš.

“To nije prodaja rinfuze niti prodaja voća i povrća. Svi su upoznati s mjerama, to su specijalizirane trgovine. Pokušavamo balansirati između održavanja gospodartva, ali to se ne smije tumačiti da sad svi mogu ići van i zadržavati se na tržnicama i tim prostorima. Ti dućani otvorene su za onaj trenutak i za onu robu koja je potrebna kako bi se što manje zadržavali, kupili što trebate i išli doma. Glavna poruka je – ostanite doma“, odgovorio je Božinovi na pitanje o tome koje će trgovine ostati otvorene.

 


Komentari