UVODI SE DISCIPLINA U SABOR: Zastupnicima se drastično režu plaće, radit će za minimalac?

sabor plaće zastupnicima
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Do sada je vrlo česta pojava bila vidjeti poluprazne klupe u Saboru. 

Saborski zastupnici, mnogi bi se složili, zaista imaju posao kojega bi mnogi htjeli. Naime, nemaju radno vrijeme, a na svakome je od njih da odredi koliko bi i što morao raditi. No, na pitanje novinarke Nove TV Mislav Šimić iz MOST-a rekao je da se radi mehanizmu kažnjavanja saborskih zastupnika.

“Pripremili smo dva nacrta mogućeg kažnjavanja zastupnika koji ne dolaze na sjednice. Ovaj tjedan ćemo o tome razgovarati s našim partnerima i plan ide u zakonsku proceduru. Dok prođe sve potrebne procedure, vjerujemo da će to biti kroz tri ili četiri mjeseca”, najavio je Šimić.

Oba nacrta podrazumijevaju da će zastupnik, ako ne dolazi u Sabor ili dođe na samo jednu sjednicu mjesečno. Inače, u Saboru se zasjeda 12 puta mjesečno, a onaj koji se na njima taj mjesec uopće nije pojavio, imao bi plaću između 3 i 4 tisuće kuna neto.

“Već sada u Saboru postoji elektronički nadzor naših dolazaka u Sabor. To nije problem, i danas građani mogu vidjeti u saborskoj evidenciji tko od zastupnika dolazi, a tko ne dolazi i vrlo jednostavno utvrditi tko ispunjava svoje obaveze”, rekao je Šimić, piše Dnevnik.hr. 

>>>KĆI PREDSJEDNIKA HRVATSKOG SABORA IMA NOVI POSAO: Nećete vjerovati gdje je počela raditi Maria Reiner (FOTO)

>>>INGRID ANTIČEVIĆ OTIŠLA DO KRAJA: U Saboru pokazala potpuno gole noge u kratkoj haljinici (FOTO)


Komentari