USKOK TRAŽI ISTRAGU Policija će izvidjeti trguje li se mandatima na nedopušten način

commons.wikimedia.org

Iz Državnog odvjetništva RH javljaju kako je USKOK naložio policiji obavljanje izvida zbog navodnih prijetnji i trgovanja mandatima. 

Na službenim stranicama Državnog odvjetništva RH objavljeno je kako su, potaknuti nedavnim medijskim izjavama, policiji naložili izvid zbog mogućih koruptivnih aktivnosti u političkom postizbornom pregovaranju. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) je na temelju članka 206. Zakona o kaznenom postupku naložio policiji provođenje izvida, a slijedom saznanja iz medija u kojima su se iznosili podaci o prijetnjama te navodnom kupovanju–trgovini mandatima, tj. mogućim koruptivnim aktivnostima prema osobama koje su na osnovu službenih rezultata parlamentarnih izbora dobile saborski mandat za 8. saziv Hrvatskog sabora. (1. 12. 2015.)

S obzirom da istupi pojedinih novoizabranih saborskih zastupnika u medijima upućuju na zaključak o postojanju osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i koruptivnih kaznenih djela; u svrhu temeljne ustavne obveze čuvanja parlamentarnog poretka Republike Hrvatske; Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) je dužno provjeriti izrečene navode. Ovo postupanje ne prejudicira moguću kaznenu odgovornost ni jedne osobe.

O rezultatima izvida i eventualnim naknadnim aktivnostima javnost će biti pravovremeno obaviještena.”

 

Komentari