Useljavanje u novi zagrebački kvart ‘debelo’ kasni, zgrade još uvijek nemaju uporabne dozvole

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Novi stanovnici Podbrežja u svoje su stanove trebali useliti još u siječnju, međutim radovi su tada još uvijek trajali. Zatim se kao mjesec useljenja spominjao travanj, no, uslijedilo je razočarenje.

Zgrade još uvijek nisu prošle tehnički pregled, rekli su iz Grada za Večernji., iako su upravo njihovi uredi zasduženi za izdavanje uporabne dozvole.

“Jedna od četiri zgrade neće biti spremna do 15. srpnja, a u ostale bi se trebalo useljavati od lipnja”, kazala je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić za Večernji, objašnjavajući kako Grad mora sklopiti još detaljan ugovor s Holdingom sljedećeg mjeseca, kojim će ugovoriti sve uvjete predaje stanova jer Podbrežje gradi Zagrebačka stanogradnja, a od nje će stanove preuzeti Grad kako bi ih mogao dati u najam, odnosno prodati po cijeni od 1466 eura za kvadrat.

Stanovi koji će se prodavati, a koji se nalaze u prvoj od četiri izgrađene zgrade, oni su u koje se planira useljenje sredinom ljeta, a razlog leži u činjenici da za kupnju nema dovoljno zainteresiranih.

Riječ je o stanovima koji su bili namijenjeni za 208 znanstvenih novaka, a nakon što je imnteres za njih pokazalo tek njih dvadesetak, Grad je Skupštini uputio prijedlog kojim se i ostalim kategorijama omogućila kupovina. Na listi prvenstva pri kupnji nalazi se 94 ljudi, no zasad nije prodan niti jedan stan.

Za ostalih 400 stanova javilo se 823 Zagrepčana, od čega 585 sa svim potrebnim dokumentima.

Konačne liste još uvijek nisu objavljene, a popis sa svim imenima budućih stanara Podbrežja trebao bi se objaviti koncem ovog mjeseca.

 


Komentari