UPOZORENJE KUPCIMA: Ove jagode nikako nemojte kupovati!

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iz udruge Vrgoračka jagoda upozoravaju građane koji po zagrebačkim tržnicama traže njihove jagode. 

Upozorenje koje je došlo iz udruge Vrgovačka jagoda dosita je zabrinjavajuće. Naime, apeliraju na građane da se neki prodavači na tržnicama za španjolske jagode tvrde da su njihove. Zato upozoravaju i pozivaju inspektore da malo pročešljaju tržnice i dovedu u red stanje na terenu.  Iako i njihove jagode izlaze na tržište ovih dana, ipak poručuju da ih uvoz ubija.

“Ubrali smo nekoliko gajbi, a otkupna cijena koju su nakupci plaćali bila je 20 kuna za kilogram. To je loše, prošlih godina prve jagode su se prodavale po 24-25 kuna za kilogram. Ubi nas ova španjolska jagoda, puna su je skladišta. I što će oni plaćati našu jagodu po 25 kuna. Očekujem da ću u dva plastenika ubrati oko 3-3,5 tona jagoda, bio bih zadovoljan da prosječna otkupna cijena na kraju bude između 12 i 14 kuna. To bi me motiviralo za daljnji rad i sljedeće godine”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju 28-godišnji prozvođač Robert Vuković.

Danas 18.04. počela berba jagoda u Vrgorcu. Količine su male no nadamo se da za koji dan bude dovoljno za sve one koji su spremni platiti koju kunu više za našu jagodu.

Posted by Vrgoračka jagoda on Samstag, 18. April 2015

 U udruzi Vrgoračka jagoda govore kako im se ovogodišnji urod gotovo prepolovio, ali da će biti iznimne kvalitete.  “Poslužilo nas je vrijeme i ako bude lijepo vrijeme kroz svibanj, bit će to dobra godina što se tiče kvalitete, a nadam se i cijene. Pored španjolske i jagode iz drugih krajeva, kao iz Neretve, pokušavaju prodati pod našom, vrgoračkom jagodom. Sad je na potezu Državni inspektorat, da malo pročešlja tržnice ako želi zaštititi domaću proizvodnju od uvoza”, kazao je Berislav Govorko, predsjednik Udruge “Vrgoračka jagoda”.

>>>RAJČICA KAO IZ HOROR FILMOVA: Presjekla ju na pola, a ovo što je ispalo van poželjet ćete da nikada niste vidjeli


Komentari