Upoznajte grad koji zna privući poduzetnike

Hrvatska turistička zajednica

Ivanec, grad od skoro 14  tisuća stanovnika, savršeno je mjesto za pokretanje vlastitog posla. Kakve sve pogodnosti pružaju mladim poduzetnicima prezentirali su na ovogdišnjem sajmu Rexpo.

“Uvijek sa sobom pozovemo poduzetnike da se zajedno s nama prezentiraju na ovakvim događajima. Mali grad daleko više ovisi o investicijama. Grad Ivanec razvija svoje poslovne i industrijske zone, te nam je ambicija privući nove poduzetnike iz grada i van njega. U ovih 10 godina koliko ulažemo u poduzetništvo polagano nam se to vraća. Benefiti koje poduzetnici od nas mogu dobiti su vezani kupnju zemljišta, sufinanciranje otvaranja tvrtke, oslobađanje od plaćanja komunalnih doprinosa i još nogo drugih stvari. U našoj prvoj poslovnoj zoni na prodaju je bilo 30 zemljišta, koja su sva rasprodana. U našoj drugoj zoni, prije par mjeseci smo prodali posljednja dva zemljišta. Mi na ovom događaju prezentiramo privatna zemljišta koja su na prodaju budućim poduzetnicima”, rekla je Lana Labaš, direktorica Poslovne zone Ivanec.

Cilj tog projekta je da se, uz već postojeću Poslovnu zonu Ivanec-istok (u kojoj je locirano malo i srednje poduzetništvo), potakne razvitak industrijske proizvodnje i da nov zamah stvaranju poduzetničke klime koja će poticajno djelovati na privlačenje novih tvrtki iz zemlje i inozemstva i njihovih ulaganja u Ivanec.

“Važna su mjesta koja imaju dobru infrastrukturu za pokretanje posla. Ja sam došla iz Zagreba u Ivanec prije 10 godina i preselila sam svoj arhitektonski ured sa sobom. Sada imamo dva ureda, jedan u Ivancu dok je drugi u Zagrebu. Nama je Varaždinska županija savršeno poslovno okruženje. Prilagodba na novu sredinu je trajala dvije godine, jer smo se preselili obiteljski i poslovno. Meni je lakše poslovati u manjoj sredini”, rekla je Zdenka Šarolić iz studija Nexar.


Komentari