UOČI PRAVOSLAVNOG BOŽIĆA, OREŠKOVIĆ POSLAO ZANIMLJIVU PORUKU: Pročitajte kako je mandatar PRVI PUT PODIJELIO JAVNOST!

“Poštivanje uzajamnih razlika i vjerovanja da su naše razlike osnova za stvaranje našega jedinstva u onome na čemu ga treba i ima smisla graditi, a to je na pravilima jednakog življenja i vjerovanju da možemo stvoriti dobro za svakoga od nas, koji živimo u Hrvatskoj i koji živimo u bilo kojoj zemlji odakle neki od vas dolaze”, rekao je Pupovac u pozdravu”, rekao je u pozdravnom govoru Milorad Pupovac i nadodao kako je Hrvatskoj neophodno zajedništvo.

Povodom proslave pravoslavnog Božića Srpsko narodno vijeće održalo je svečani prijem na kojem su prisustvovali visoki državni dužnosnici. Tako su se sada prvi put na istome mjestu susreli mandatar Tihomir Orešković i tehnički premijer Zoran Milanović.

”Čuli smo prekrasne govore, i ja sam na jedan način bio tu manjina, odrastao sam u mjestu gdje je bilo i drugih predstavnika naših manjina, i uvjeren sam da i manjine u Hrvatskoj dodaju bogatstvo ovoj zemlji”, izjavio je Orešković. Osim toga, mandatar je prokomentirao i pitanje ćirilice u Vukovaru.

”Uvjeren sam da će ćirilica doći do Vukovara. Osobno sam bio u Vukovaru, imao sam priliku osjetiti to, ćirilica će doći, ali u svoje vrijeme. Rane su svježe i vrijeme treba učiniti svoje”, rekao je Orešković.

N1 televizija javlja kako su prijemu prisustvovali i Milan Bandić, Stjepan Mesić, Jadranka Kosor te Vesna Pusić.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kao i predsjednik Sabora Željko Reiner poslali su svoje izaslanike.

“Poštivanje uzajamnih razlika i vjerovanja da su naše razlike osnova za stvaranje našega jedinstva u onome na čemu ga treba i ima smisla graditi, a to je na pravilima jednakog življenja i vjerovanju da možemo stvoriti dobro za svakoga od nas, koji živimo u Hrvatskoj i koji živimo u bilo kojoj zemlji odakle neki od vas dolaze”, rekao je Pupovac u pozdravu”, rekao je u pozdravnom govoru Milorad Pupovac i nadodao kako je Hrvatskoj neophodno zajedništvo.

“Podjela je mnogo, a neproduktivnosti u podjelama još više. No, treba reći da zajedništvo u nejednakosti nije moguće bez imanja u vidu činjenice da nam društvo postaje sve nejednakije. Zajedništvo ne možemo graditi ako se Hrvatska nastavi otuđivati od građana, i ako će sve više služiti onima koji imaju moć, a manje građanima, zbog kojih je stvorena”, kazao je Pupovac.

Sudjelovao i prvi čovjek grada Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo što je danas puna dvorana političkih predstavnika.

“U Zagrebu obilježavamo običaje Srba i njihovih običaja u Hrvatskoj, kao prijatelji obilježavamo i dane u kojima su zgusnuti i pravoslavni i katolički običaji”, rekao je. Kaže da manjine u Zagrebu imaju dugu tradiciju, i da je ponosan što su sve te zajednice dio bogatog zagrebačkog mozaika.


Komentari