UHVAĆENI U ZANIMLJIVOM TRENUTKU: U vrijeme pada Vlade, Milijan Brkić bio na tajnom sastanku (FOTO)

U vrijeme dok je Karamarko govorio kako Orešković više nema njegovo povjerenje, Milijan Brkić bio je na tajnom sastanku.

Za vrijeme izvanredne medijske konferencije potpredsjednika Vlade i šefa HDZ-a, Tomislava Karamarka, u petak 3. svibnja nešto prije 18 sati dok je objašnjavao javnost kako je suradnja s Mostom gotova, a premijer Tihomir Orešković više ne uživa njegovo povjerenje, mnogi su zapazili kako uz cijelu svitu ministara nema njegove desne ruke, odnosno, novog zamjenika Milijana Brkića i potpredsjednika stranke Tomislava Čuljka.

Ipak, nije bilo potrebno mnogo kako bi se doznalo gdje je nestao Milijan Brkić, a viđen je u Vrgorcu i to u zanimljivu društvu. Kako su pojasnili HDZ-ovci, Brkić je tamo bio zbog prijevremenih izbora u tome gradu, ali je ipak snimljen u raspravi u jednome kafiću, ni manje ni više, nego sa zagrebačkim gradonačelnikom, Milanom Bandićem, prenosi HRnewsportal.

FOTO: HR NEWS PORTAL
FOTO: HR NEWS PORTAL

Brkić je snimljen u društvu sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Sjedili su na terasi hotela Prvan, otprilike u isto vrijeme dok je Karamarko u HDZ-u održavao tiskovnu konferenciju.

Bandić i manjine spašavaju HDZ

Brkićev sastanak s Bandićem vjerojatno ima veze i s preslagivanjem o kojem se već duže vrijeme priča. Kako smo već pisali, Bandić će vjerojatno pokušati ući u Vladu uz pomoć nacionalnih manjina. Matematika je vrlo jednostavna: Domoljubna koalicija i Most u Saboru trenutno imaju 78 saborskih mandata (odnedavno im se priključio i Milan Bandić 365). Ukoliko Most ispadne iz igre ostaje njih 64. Pribroji li se ovom broju osam zastupnika nacionalnih manjina dolazimo do broja 72, što znači kako su Domoljubnoj koaliciji potrebe još četiri ruke kako bi uspjeli složiti saborsku većinu. S obzirom na činjenicu kako je upravo Most sastavljen od nezavisnih kandidata koje ne veže stranačka pripadnost pa samim time ni odgovornost prema stranci, jasno je kako pronalazak još četiri glasa ne bi trebao predstavljati problem.

Upravo zato, ne čudi kako je Karamarko partnerstvo pronašao upravo u zagrebačkom gradonačelniku i nacionalnim manjinama s kojima Bandić već godinama gradi i njeguje vrlo dobre i korektne političke odnose. Naime, nije tajna kako se prvi čovjek Zagreba uvijek odaziv na manifestacije u organizaciji nacionalnih manjina, a neki od manjinski predstavnika zauzimaju i visoke pozicije unutar gradske uprave.

Kako se nacionalne manjine ozbiljno računa u preslagivanju Vlade, svjedoče i fotografije snimljenje ispred Vlade RH 1. lipnja ove godine: Veljko Kajtazi, jedan od najmoćnijih predstavnika nacionalnih manjina u Hrvatskoj, došao je na sastanak kod potpredsjednika HDZ-a i ministra reginalnog razvoja i EU fondova, Tomislava Tolušića.

>> KARAMARKOV ULTIMATUM OREŠKOVIĆU: Bandić i manjine s HDZ-om pokušavaju formirati novu Vladu?

>>> PALA VLADA, KARAMARKO PORUČIO: ‘Orešković je napravio salto mortale i više ne uživa naše povjerenje’


Komentari