Ugostitelji ipak neće otvoriti svoje lokale 11. svibnja? Objasnili svoj potez te poslali poruku Vladi

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Vlada je na jučerašnjoj sjednici najavila ono što su svi dugo očekivali, a to je popuštanje strogih mjera. Jedna od najiščekivanijih odluka je svakako bila ona o otvaranju ugostiteljskih objekta za koje Vlada dala “zeleno svjetlo” od 11. svibnja, no to možda i neće biti tako.

“Zajednički stav svih ugostitelja u Hrvatskoj je da 11. svibnja neće otvoriti ni kafiće ni restorane kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo Vladinim odlukama o ponovnom pokretanju aktivnosti u djelatnosti ugostiteljstva pod ovim uvjetima”, rekao je predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreba Franz Letica.

“Neka ljudi i dalje idu u pekare, benzinske crpke i kioske i tamo kupuju kavu i ispijaju je po ulicama i parkovima jer Vlada očito smatra da ti objekti udovoljavaju epidemiološkim mjerama za razliku od nas ugostitelja koji smo obučeni za pripremu i posluživanje kave uz najviše sanitarne i higijenske standarde”, ironično je Vladi poručio Letica dodavši da prema njihovim saznanjima jedna benzinska crpka dnevno izda 900 kava, a kiosk 600 dok ugostitelji ne rade i zbrajaju gubitke.

Nema nam smisla raditi pod ovim uvjetima, odnosno za deset gostiju u lokalu, i radije ćemo ostati zatvoreni”, kaže Letica dodavši da im je “previsoka cijena primjene dvostrukih kriterija”.

Podsjetimo, Vladinom odlukom o relaksaciji mjera za 11. svibnja predviđeno je otvaranje samo onih lokala koji imaju terase uz poštivanje visokih epidemioloških mjera, uz ograničenje rada do 21 sat.


Komentari