Ubojica trudne Kristine tvrdi da se ne osjeća dobro, sude mu za smrt oca osmero djece

FOTO: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Sude mu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u kojoj je u travnju prošle godine poginuo pješak Josip Kolarić (72).

“Moj klijent ne osjeća se osobito dobro”, kazao je branitelj Davida Komšića (20) Fran Olujić. Komšića, koji je u pritvoru pod sumnjom da je ubio trudnu djevojku Kristinu Krupljan (18), u ponedjeljak oko 8 sati doveli su na Odjel za maloljetnike zagrebačkog kaznenog suda.

>>> Stravični detalji s ispitivanja ubojice: Trudnu djevojku izbo 60 puta i prerezao joj grkljan

Sude mu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u kojoj je u travnju prošle godine poginuo pješak Josip Kolarić (72).

Nešto iza 10 sati pravosudnim kombijem vratili su ga u Remetinec. U pritvoru je malo smršavio, doznaje 24sata.

>>> UGLEDNI ODVJETNIK OTKRIVA STRATEGIJU OBRANE UBOJICE: ‘Zbog jedne činjenice, David Komšić ima olakotnu okolnost!’

Komšić je u vrijeme nesreće imao 18 godina, sude mu kao mlađem punoljetniku, prema maloljetničkom zakonu te je suđenje zatvoreno za javnost.

Na Josipa Kolarića naletio je očevim Mercedesom na križanju Vukovarske i Donjih Svetica. Otišao je s mjesta nesreće kako bi se zaustavio 100-tinjak metara dalje na parkiralištu gdje je dočekao policajce. Počinio je prekršaj nepropisno se prestrojavajući neposredno prije nesreće, a nije prilagodio ni brzinu uvjetima na cesti, na pješaka je naletio dok je ovaj prelazio cestu na crveno svjetlo na semaforu. Udarac je bio toliko jak da ga je izuo iz cipela.

Komšića nakon nesreće nisu pritvorili, nego su mu samo kao mjeru opreza oduzeli vozačku dozvolu. Suđenje mu je, u tom slučaju, počelo početkom veljače.

>>> Detalji krvavog ubojstva: David ubio trudnu djevojku, a prošle godine pregazio oca osmero djece


Komentari