U Istri umro muškarac u samoizolaciji: Sumnja se na koronavirus

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U Istri je preminuo muškarac koji je bio u samoizolaciji. Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije su rekli kako još uvijek ne mogu reći je li do smrti došlo zbog koronavirusa.

Uzeli su briseve, a više rezultata će znati kada dođu nalazi. Radi se o muškarcu starije životne dobi s područja Brtonigle.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić rekla je kako su svi bolesnici s koronavirusom lakši slučajevi te da nema dokazanih teških slučajeva. Također je navela kako su svi liječnici iz njezine klinike, koji su testirani zbog kontakta s zaraženim liječnikom s Rebra, negativni na koronavirus.

Ravnatelj Hrvatskog Crvenog križa (HCK) Robert Markt rekao je kako su radi koordinacije sustava dostave temeljnih namirnica i lijekova starijim osobama izradili upute za siguran način primanja i dostave pomoći što podrazumijeva međusobnu udaljenost od dva metra, razgovor do 5 minuta, bez direktnog kontakta, dezinfekciju i pranje ruku.

Ravnateljstvo civilne zaštite uspostavilo je novi broj za pozive građana specijaliziran za slučajeve koronavirusa. Radi se o broju 113.


Komentari