U HRVATSKU UŠLO OSAM SIRIJACA: Možemo primiti 3000 izbjeglica

mladizubinpotok.com

U Hrvatsku je prije 2 dana ušlo 8 Sirijaca koji su smješteni u hotel Porin. Hrvatska može primiti 3000 izbjeglica.

Mađarska u utorak u potpunosti zatvara granicu sa Srbijom zbog velikog priljeva izbjeglica koje žele ilegalno ući u zemlju. U nedjelju je granicu prešlo oko 6000 izbjeglica, a zbog zatvaranja granice i uvođenja strožih pravila, sve više njih želi što prije doći iza mađarske ograde.  Zbog situacije koja je nastala u susjednim zemljama očekuje se da će dio izbjeglica na put prema Zapadu krenuti preko Hrvatske.

Na Okruglom stolu u Hrvatskom saboru rečeno je kako je Hrvatska spremna odgovoriti na svaki izazov. Načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar potvrdio je da je u Hrvatsku prije dva dana ušlo osam Sirijaca koji su smješteni u hotel Porin, piše HRT. Na granice je raspoređeno oko 6000 policajaca, a Hrvatska može primiti 3000 izbjeglica.

U Sloveniji otkrili 21 ilegalca iz Iraka i Afganistana

Strožie kontrole na državnim granicama Mađarske i Austrije,  rezultirale su time da sve više izbjeglica put do zapadne Europe traži preko Slovenije. Kako piše mariborska Večer, slovenska policija je u subotu rano ujutro pred graničnim prijelazom Šentilj prema Austriji pri pokušaju ilegalnog ulaska u tu zemlju zaustavila kombi iz Rumunjske u kojima je našla 21 čovjeka iz Iraka i Afganistana. Kombi je vozio 43-godišnji Rumunj, a vozilom je ilegalno ušao iz Mađarske u Sloveniju, pišu 24sata.

Austrijske vlasti su objavile da su u subotu na svojoj strani zaustavile 43 izbjeglice iz Iraka i Sirije koje su ušle iz Slovenije.

 

 


Komentari