U Hrvatskoj je zaraženo 157 ljudi: Ministar Beroš bijesan zbog neposluha građana

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U Hrvatskoj je dosad 157 ljudi zaraženo koronavirusom, od toga je troje pacijenataima težu kliničku sliku i na respiratoru su.

“Donosit ćemo sve restriktivnije odredbe i odluke koje će se morati provoditi”, rekao je ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

“Imamo 29 pozitivnih više od jučer. Epidemiološka situacije je unatoč tome i dalje pod nadzorom. Osobito ako se uspoređujemo sa susjednim zemljama. Problem su pojedinci koji se ne pridržavaju izolacije”, reko je Beroš.

Predsjednica Hrvatske ljekarničke komore (HLJK) Ana Soldo izjavila je Hini da je, prema dojavama ljekarnika s terena, do petka navečer u detektirano više od 50 osoba koje su ušle u ljekarne i time prekršile mjeru samoizolacije zbog sumnje na koronavirus.

Tijekom noći na zagrebački je aerodrom sletio avion Croatia Airlinesa koji je jučer poslan u Abu Dhabi po zaštitnu opremu i maske ukupne vrijednosti 11 milijuna kuna. Radi se o donaciji vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata Hrvatskoj.

“Stižu nam nove maske večeras, a vjerojatno ćemo nabaviti i dodatne količine opreme na kineskom tržištu”, najavio je jučer ministar zdravstva Vili Beroš nakon što je vlada poništila natječaj kojim je htjela maske od tek osnovane firme nabaviti za 19 milijuna kuna.


Komentari