U Hrvatskoj danas 8 novozaraženih: Beroš prikazao jučerašnju situaciju kao dokaz koliko malo fali da rezultati budu loši

Foto: Daniel Kasap / POOL / FAH

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je na današnjoj konferenciji za novinare najnovije podatke o broju zaraženih koroanvirusom u Hrvatskoj.

“U protekla 24 sata imamo 8 zaraženih od čega dvoje u Zagrebu, što je ukupno 2096 zaraženih osoba. Testirano je 38.084 osoba, od čega njih 527 u zadnja 24 sata, što daje brojku od 5,5 posto pozitivnih”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

“Nažalost, imamo dvije preminule osobe, u Zagrebu muškarac 1950. godište i u Splitu žena 1924. godište. Ukupno je 79 preminulih, 15 je oboljelih na repispiratoru, 231 ih jehospitalizirano, a ukupno opravljenih 1489 osoba”, rekao je ministar te zatim dao jedan zanimljiv primjer.

“Želio bih naglasiti koliko je oprez nužan i koliko je tanka linija između dobrih i loših rezultata. Jedan trenutak može sve poremetiti. Četvero naših državljana došlo je u Hrvatsku iz Njemačke u posjet obitelji i od njih četvero jedan je pozitivan, drugi suputnik nije imao simptome ali je također pozitiivan, a još dvoje putnika iz tog automobila pratimo te je jedan od njih izgubio osjet njuha”, dodao je.


Komentari