U BRODOSPLITU ZAPOČELA GRADNJA REVOLUCIONARNOG BRODA Pripremili su brojne inovacije

Quark Expeditions poznat je kao lider u polarnim avanturama već tri desetljeća, a danas je proslavio rezanje čelika za svoj novi revolucionarni brod. Svečanost je održana u brodogradilištu Brodosplit, a nazočili su direktori obje tvrtke.

“Ovo će biti jedan od ponosa naše brodogradnje i novi pozitivan iskorak. Brodosplit već tri godine posluje pozitivno, i to ne kozmetički, nego stvarno”, istaknuo je predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak.

Novi brod kombinacija je najmodernije tehnologije,dugoročne operativne sposobnosti i naprednih sigurnosnih sustava.

“Stvorili smo brod bez premca u svojoj klasi, ne samo partnerstvom s industrijskim liderima kao što su Brodosplit i LMG Marin, koji su jednako predani pomicanju granica kao i mi, nego i konzultirajući se s našim polarnim stručnjacima i voditeljima ekspedicija”, rekao je predsjednik tvrtke Quark Expeditions Andrew White.

Najnoviji brod zaplovit će 2020. godine,a moći će primiti do 200 putnika u svojim prostranim kabinama,a usluga će biti izvanredna. White je nadodao da će ovaj brod biti više od broda.

Brojne inovacije broda također će minimizirati svoj utjecaj na okoliš do neviđene mjera za brod ove veličine putem sofisticiranog sustava za pročišćavanje vode, najmodernijim postupanjem s vodom te korištenjem materijala koji se mogu reciklirati.

“Dizajnirali smo ovaj brod kako bismo nastavili obogaćivati taj popis na, prema nama, najljepšim mjestima na našem planetu”, zaključio je White.


Komentari