TUĐI USPJEH OKRENULI U SVOJU KORIST: Ovi političari itekako se znaju okiti tuđim perjem (FOTO)

Facebook

Je li moguće da je riječ o ljubomori što je, malo za promjenu, netko drugi u prvome planu?

Cijela država već danima slavi dobar rezultat naših rukometaša na Europskom prvenstvu, dečki su uzeli broncu i ponosno se s osmjesima vratili u Hrvatsku. No, vjerojatno nisu niti slutili da će se njihovom slavom htjeti okoristiti i svi naši uvaženiji političari. Naravno, za očekivati je bilo, štoviše i u redu je, da se igračima čestita, no, ono što su im jučer priredili naši političari malo graniči s dobrim ukusom. 

To je bio samo njihov dan kojeg su trebali proslaviti s navijačima, sa svojim obiteljima i prijateljima, a na koncu se pretvorilo u cjelodnevni cirkus i naslikavanje s najuvaženijim političarima. Igračima je vjerojatno bilo svejedno kako će i gdje proslaviti, ali sumnjamo kako su baš cijeli dan htjeli provesti slušajući raznorazne govore i gledati kako im ljudi koji vjerojatno nisu ni odgledali cijelo prvenstvo čestitaju na velikom uspjehu i zahvaljuju što su Hrvatsku opet stavili na kartu svijeta. Znaju oni to jako dobro, ali nisu je postavili tu zbog političara niti su to napravili kako bi se političari kasnije mogli njihovim uspjesima kititi pred svijetom.

Dobro, svaka čast na organiziranju dočeka, no, je li bilo potrebno da je u svakom kadru, snimljenom kamerom ili na svakoj drugoj fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama i u medijima, budu i lica naših političara. Iako to vjerojatno nikada neće javno priznati, sva ta nabrijana atmosfera koju su isforsirali naši političari, vjerojatno im je silno išla na živce, što se na nekoliko fotografija jasno dalo iščitati iz njihovih lica.

Ova fotografija, slikana u Banskim dvorima gdje je Tihomir Orešković ugostio Kauboje, najzornije prikazuje njihovu “oduševljenost”.

Premijer Orešković primio je brončane kauboje u Banskim dvorima

Posted by Vlada Republike Hrvatske on Montag, 1. Februar 2016

Koliko toliko kredibiliteta za naslikavanje ima predsjednica koja je, eto imala prilike pokazati kako joj je bar stalo pogledati utakmicu uživo, pa je razumljivo što su joj dečki došlo osobno zahvaliti na podršci.

Dragi kauboji, veselimo se zajedno s vama svakom uspjehu i vjerujem da će tog veselja i uspjeha biti još puno i u budućnosti. Uz vas smo uvijek, i kada pobjeda nije tu i kada pobjeđujete!

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Montag, 1. Februar 2016

S druge pak strane gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić i novi ministar obrazovanja, znanosti i sporta, Predrag Šuštar, lijepo su iskoristili trenutke slave rukometaša i doslovce se nisu odljepljivali od njih za vrijeme dočeka. Bandić se barem donekle potrudio naštrebati neke statističke podatke s prvenstva napamet, no, sama činjenica da je od 0 do 24 na terenu, koju on stalno potvrđuje, samo je dokaz da prvenstvo nije ni odgledao, ali, eto, priliku je kvalitetno iskoristio.

Posted by Milan Bandić on Montag, 1. Februar 2016

Na koncu možemo jedino, onako pomalo cinično, zaključiti kako su naši političari možda malo ljubomorni što je na moment netko drugi ipak važniji od njih i što netko drugi puni vijesti u medijima, pa su brže bolje iskoristili priliku ugurati se tamo gdje im uistinu nije mjesto.


Komentari