Tročlani sud odlučuje o Sanaderovom pritvoru

www.rte.ie

Hoće li Ivo Sanader sutra biti pušten iz istražnog zatvora odlučit će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda. Ukoliko vijeće da zeleno svijetlo, Sanader bi se mogao braniti sa slobode.

Naime, Ustavni sud prošloga je mjeseca ukinuo pravomoćne presude za slučaj Hypo i INA/MOL, vrativši postupak na početak. Sanader je do tada bio na izdržavanju zatvorske kazne od 8,5 godina, a nakon odluke Ustavnog suda vraćen je u režim istražnog zatvora koji mu je određen u aferi Fimi Media. Budući da je istekao zakonski rok od tri i pol godine, koliko najdulje može trajati istražni zatvor, Sanaderova obrana traži da ga se pusti na slobodu.

Županijski sud u ponedjeljak je sastavio tročlano sudsko vijeće u kojemu će sjediti sutkinje Mihaela Grahovac, Tanja Pavelin Borzić i sudac Zoran Luburić. Činjenicu da su ti suci već donosili odluke u istom predmetu na sudu ne smatraju spornom, a neslužbeno tumače kako su odlučivali tek o potvrđivanju optužnice, te kako je važno da nisu donosili odluke u samom suđenju.

 


Komentari