‘Trivijalno’ pitanje novinarke portala Zagreb.info razljutilo glasnogovornicu Sabora

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Jedno od pitanja, dotičnu je jako razljutilo pa je svoje emocije i prezentirala novinarki portala.

Za potrebe priče, portal Zagreb.info je kontaktirao Službu za medije Hrvatskog Sabora, točnije voditeljicu Marinu Buntić Juričić, kako bismo joj postavili nekoliko sasvim logičnih upita. Jedno od pitanja, dotičnu je jako razljutilo pa je svoj bijes i prezentirala novinarki portala.

Pitanje koje joj je novinarka postavila glasilo je: “Tko plaća sanaciju Hrvatskog sabora koja je u tijeku?” Dakako, odgovor svi znamo, no posao novinara je osobi koja je odgovorna za odnose s medijima pitanje postaviti te dobiti odgovor koji će potom prenijeti čitateljima

No, sudeći po reakciji glasnogovornice, ovo pitanje ne smije se postavljati. Citiramo dio njezinog odgovora, uz napomenu da je voditeljica Službe za medije Hrvatskog Sabora tijekom cijelog razgovora odnosila ljutito i bahatou kao da je pitanje koje postavlja neumjesno, a ne posve normalno za predstavnicu medija i glas naroda.

“Pa ne znam što Vi mislite, pa neću ja svojim novcima financirati sanacijske radove”, odgovorila je dotična vrišteći na osobu koja odrađuje svoj posao za plaću, od koje će se potom izdvojiti iznos koji ide u proračun Sabora, iz koje će Buntić Juričić primiti svoju plaću, a iz kojeg će se kasnije financirati spomenuti radovi u zgradi Sabora.

Ne, gospođo Marina Buntić Jurčić, ne mislimo da ćete Vi finacirati radove, ali znamo da ćemo ih mi financirati, pa valjda imamo pravo i postaviti pitanje o njima.

Podsjetimo, dvomjesečni odmor na koji su otišli zastupnici, iskoristit će se za sanacijske radove u zgradi Hrvatskog sabora, cijena im je oko 900 tisuća kuna.  Prvi tjedan bez zastupnika, u Sabor je ‘doveo’ izvođače različitih profila. Iz soba u prizemlju u koje su smješteni zastupnički klubovi na hodnik je iseljen namještaj, a svoj dio posla odrađuju parketari, električari, soboslikari.

Mahom su to sobe koje godinama nisu uređivane, pa je parket dotrajao, a zidovima bi dobro došao sloj nove boje, baš kao i vratima i prozorima.

 


Komentari