TOMISLAV HORVATINČIĆ proglašen krivim za pomorsku tragediju

delo.si

Na šibenskom sudu donesena je presuda Tomislav Horvatinčić koji je proglašen krivim zbog pomorske tragedije u kolovozu 2011., piše VL.

Tada su u primoštenskom akvatoriju u naletu Horvatinčićeva glisera smrtno stradali supružnici Salpietro. Odvjetnik Velimir Došen je rekao da je nepobitno utvrđeno da okrivljenik nije imao obvezu poduzeti ništa u upravljanju jahte, a da to nije ni mogao jer se nalazio u nesvjesti.

Na zadnjem ročištunjegov odvjetnik Veljko Miljević istaknuo je da obrana uzima kao vjerodostojne svjedočenja njemačkog nautičara Klausa Fuchsa koji je prvi došao na mjesto nesreće, te Anice Đerđe koja je bila jedini svjedok nesreće. Naglasio je iskaz medicinske vještakinje tijekom suđenja koja je, kako je naveo, istakla da sinkopa točnije gubitak svijesti može nastati naglo i bez ikakve najave.

Bez obzira na privremenu nesvjesticu osuđen je na godinu i osam mjeseci uvjetno na tri godine u što se uračunava pritvor od mjesec dana. Mora platiti 167.365 kuna sudskih troškova.Ima pravo žalbe na presudu.

 


Komentari

loading...
-->