Todorić tuži Vladu? Smatra da je sam mogao riješiti krizu

Screenshot YouTube

Smatra da ga ja država oštetila.

Kako govore posljednje informacije, Todorić će tužiti državu kako bi dokazao da je kao vlasnik Agrokora pretrpio znatnu štetu nakon donošenja lex Agrokora. Ako taj postupak bude uspješan, mogao bi pokrenuti još jedan u kojem bi od države tražio da mu se nadoknadi šteta.

Todorić je uvjeren da mu je država svojim postupcima “ukrala” godinu dana vremena, odnosno da mu nisu dali priliku da krizu riješi sam. Naime, sada izlazi na vidjelo da je bilo kupaca za koncern pred propasti bilo, te da se o tome još moglo diskutirati prije nego što su banke pokrenule procedure, piše Nacional. 

U međuvremenu je javnost saznala da bi mađarski milijarder i predsjednik OTP grupe u čijem sastavu posluje i OTP banka, Sándor Csányi, htio kupiti dijelove Agrokora. Csányi, nikada nije krio da ga zanima Belje.

Ranije ovog mjeseca, pak, Sberbank je podnio kaznenu prijavu protiv Agrokora i Ivice Todorića osobno, a u osnovi te prijave stoji da ih je todorić obmanuo izdavanjem lažnih podataka prije nego što su s njim 21. veljače ove godine sklopili posljednji kredit od sto milijuna eura. Todorića prijava tereti za nekoliko kaznenih djela:  prijevaru u gospodarskom poslovanju, povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

 


Komentari