Todorić potpisao standstill aranžman: Deblokada Agrokorovih tvrtki još uvijek nije moguća

FOTO: Agrokor.hr

 

Situacija u Agrokoru i dalje je neizvjesna.

Ivica Todorić potpisao je standstill aranžman, potvrđeno je za Večernji list.

Razlog zbog kojeg standstill ugovor još nije stupio na snagu tehničke su prirode, tvrde iz bankarskih krugova. Osim Agrokora, potpis treba staviti 30-ak bankara, vlasnika Agrokorova duga, a budući da nisu svi u Hrvatskoj, to bi moglo potrajati do ponedjeljka.

Bankari su još u petak objavili da su dogovoreni svi detalji standstill aranžmana s Agrokorom te da su poručili da će on stupiti na snagu u petak, ali to se nije dogodilo ni u subotu. Ponavljaju da razlog leži u tehničkim detaljima, u činjenici da je vikend, te kako svi bankari nisu u Hrvatskoj, piše N1.

Standstill aranžman između banaka i Agrokora prvi je korak u stabilizaciji koncerna. Drugi korak je sporazum između Agrokora, banaka, dobavljača, factoring društava i države.

Josip Budimir, član Uprave Francka, u ime dobavljača, nakon jučerašnjeg stastanka u tvrtki Alca, rekao je da deblokada Agrokorovih tvrtki nije moguća dok se ne dobije pomoć države.

“Mi to ne možemo silom napraviti. Nadamo se da će se to hitno poduzeti da bi se regulirali novčani tokovi“, kazao je Budimir.

>>> Novi sastanak bankara i Agrokorovih dobavljača: Todorić odbija potpisati standstil?

>>> U blokadi računi Agrokora, Leda, Jamnice, Tiska, Belje i PIK Vrbovca

>>> Cijela uprava Agrokora dobiva otkaz? Todorićevom Belju od jutros blokiran račun

 


Komentari