Tko su moćni odvjetnici koji će braniti Todorića i njegove ljude

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Marko Lukunic/PIXSELL Marko Lukunic/PIXSELL Luka Stanzl/PIXSELL Marko Lukunic/PIXSELL

Najbolji od najboljih, odnosno odvjetnička elita, angažirani su na slučaju Agrokor.

Čedo Prodanović, Jadranka Sloković, Ljubomir Pavasović Visković, Anto Nobilo, Mate Matić samo su neki od odvjetnika koji su angažirani od strane Ivice Todorića i njegovih najbližih ljudi.

Klijent Čede Prodanovića i Jadranke Sloković očekivano je Ivica Todorić, dok će Ivana Crnjca, bivšeg člana Agrokorove Uprave i izvršnog potpredsjednika za financije, strategiju i tržište kapitala braniti Ljubomir Pavasović Visković.

Antu Todorića zastupat će Rajko Čogurić i Fran Olujić, a Piruška Canjuga svoje je povjerenje poklonila Anti Nobilu. Nikola Mandić branit će Hrvoja Balenta, dok je Mislav Galović angažirao Matu Matića.

Tko su moćni odvjetnici?

Prodanović i Sloković  najslavniji su odvjetnički par koji u svojoj bogatoj biografiji ima upisan niz zvučnih klijenata. Tako su njihove usluge zatražili bivši premijer Ivo Sanader, Zdravko Mamić, Milan Bandić, Nadan Vidošević, Radimir Čačić, ali i estradna imena poput Severine i Vlatke Pokos.

Ljubomir Pavasović Visković započeo je svoju karijeru u odvjetničkom uredu Ante Nobila, a poznat je po obranama osoba koje se povezane s organiziranim kriminalom.

Bivši tužilac Anto Nobilo slavu je stekao suđenjem Andriji Artukoviću 1986. godine. Poznat je i po prekršajnoj prijavi protiv Franje Tuđmana 1989. godine. Bio je i tužilac 1991. protiv Željka Ražnatovića Arkana te u slučaju protiv Gorana Hadžića za “krvavi Uskrs”. U državnom odvjetništvu Anto je ostao do 1992. godine. Tada otvara svoj odvjetnički ured i kreće na stranu obrane. I on je u svoju karijeru upisao imena slavnih klijenata poput Ene Begović, Hrvoja Petrača, Miroslava Kutle, Damira Polančeca, bankarice fra Šime Nimca Jasminu Bilonić, Dragu Mačeka, Danka Končara… U Haagu je zastupao generala Blaškića, a preuzeo je i obranu Josipa Perkovića u Njemačkoj.

Fran Olujić sin je uglednog zagrebačkog odvjetnika Željka Olujića. Jedan od poznatijih slučajeva mlađeg Olujića jest obrana Davida Komšića kojeg se tereti za ubojstvo 18 – godišnje Kristine Krupljan. Branio je i Marija Koradea te je s ocem radio na obrani Mirka Norca i Luube Ćesića Rojsa. Olujić je također branio Davida Komšića koji je ubio djevojku Krsitinu Krupljan.

Nikola Mandić, s kolegom Ivanom Stanićem trenutno radi na slučaju Zdravka Mamića koji je preuzeo iz ruku odvjetničkog para Prodanović – Sloković. Mandić je bio odvjetnik i Daliboru Zebiću, bivšem direktoru NK Zadar, a branio je i Marka Tunjića koji je kaso pripadnik “mamićevske” frajkcije Bad Blue Boysa pucao po pripadnicima suprotne frakcije – “antimamićevcima”.

 Mate Matić još je jedan odvjetnik zvučnog imena, a branio je Ibrahima Dedića, Slobodana Praljka, Stjepana Tuđmana te Matu Granića u aferi s Končarom i dionicama Končar grupe.

 


Komentari